U Rumuniji se digla „kuka i motika” na Anu Vraneš i Marlis Veninger nakon poraza od Crne Gore, koji je otpisao Kristinu Neagu i drugarice iz borbe za polufinale na EHF Euru.

Brojala su se krvna zrnca Austrijanki rođenoj u Beogradu, pominjalo se da je to rađeno po nalogu potpredsjednika EHF-a, Predraga Boškovića, a sada je stigla nevjerovatna vijest.

Konstantin Din, predsjednik Rukometnog saveza Rumunije, smatra da je Crna Gora više oštećena nego Rumunija na tom meču! Vjerovatno zna šta priča, jer je bio međunarodni sudija.

- Mogu da kažem da se odlično razumem u suđenje. Ako dobro analizirate meč, vidjećete da ima grešaka na obje strane. Ako hoćete moje objektivno mišljenje, više je grešaka bilo na štetu Crne Gore nego u našu - rekao je Din.

To je izazvalo buru u Rumuniji. Na internetu je postavljena peticija za njegovu ostavku, a nekoliko rukometašica je nezvanično objavilo da više neće igrati za reprezentaciju.

Din, međutim, smatra da su Vraneš i Veninger samo loše sudile, a ne da su imale lošu namjeru.

- Ovakvo suđenje u teoriji ne bi trebalo da se dešava na Evropskom prvenstvu. Ova arbitraža je bila veoma, veoma pogrešna. Ne znam kakav stav očekujete? Uradili smo svoj posao, razgovarali sa skoro svim relevantnim faktorima u EHF-u. Situacija je očigledna, ali previše je reći da je to bila krađa. Nije bilo krađe, samo je bilo jako loše suđenje - naglasio je Din.

Pratite nas!