Crna Gora je savladala Čile 35:33 i u drugu fazu prenijeće dva boda. Prvi meč ,,lavovi” će za dva dana igrati sa Francuskom. U novooformiranoj grupi rivali su još Slovenija i domaćin Poljska, osim ako Saudijska Arabija ne dođe do senzacije!

U grupi sa maksimalnim učinkom od četiri boda su Španija i Francuska.

Najefikasniji u trijumfu našeg tima bio je Miloš Vujović sa 12 golova, tri manje je postigao Branko Vujović, Božo Anđelić pet, Nemanja Grbović četiri…

Čile je prilično namučio naš tim, pokazao se kao ozbiljan rival, koji je u uvodnim minutama dva puta vodio sa dva gola. Nakon startnog slabijeg izdanja ,,lavovi” su poveli 6:4. Do ,,plus 4” došli su nakon dva vezana gola  Boža Anđelića u 17. minutu.

Minut kasnije Miloš Vujović je bio precizan za 13:9, a onda je naš tim ušao u probleme. Nemanja Grbović je dobio crveni karton na osam minuta prije kraja prvog poluvremena, kada nehotice udario po licu Salgada. Dva isključenja u međuvremenu pomogla su rivalu da izjednači (13:13).

Ipak u nastavak meča ,,lavovi” su ušli sa dva gola viška, a uporni Čileanci su do kraja bili u igri.

Mirko Radović je u 54. minuti donio ekipi četiri gola prednosti, ali je rival sa crte - sa dva gola, ponovo uveo meč u neizvjesnost. Klackalicu je prekinuo golman Nebojša Simić koji je na manje od tri minuta odbranio sedmerac, a Branko Vujović vratio prednost na ,,plus 3”…

 

FOTO: IHF

 

Pratite nas!