Prije nekoliko dana, RK Partizan se na društvenim mrežama pohvalio kako njegovi igrači treniraju tokom pauze.

Najviše pažnje privukao je profesor sporta i fizičkog vaspitanja i trener sa A licencom, Vuk Kaluđerović.

Krilo Tivćana za MNE rukomet priča o školi mini rukometa, koju vodi, prvom timu, pauzi zbog koronavirusa...

- Kao trener sam počeo sa kadetima i vodio ih jedno vrijeme, ali smo imali problem da napravimo ekipu. U Tivtu nije baš bila idealna sa mlađim kategorijama, jer sam imao dvojicu 2002. godište, dvojicu 2003, dvojicu 2004... Zato sam predložio klubu da napravimo novi projekat mini rukomet i da krenemo od nule. Cilj mi je da mlađe generacije izvedem na pravi put - kaže 28-godišnjak rođen na Cetinju.

https://www.instagram.com/p/B7mW53NBcpz/

Ispostavilo se da je to bio pravi potez.

- Imamo veliki odziv djece, koja imaju od šest do 10 godina. Radimo već treću godinu, a jednu generaciju, koja je išla i na turnir u Beogradu, već sam izveo iz mini rukometa i pustio da igra za mlađe pionire. Igraju ligu za mlađe pionire, u kojoj pravo nastupa imaju 2006. godište i mlađi, a nama su svi 2008. i mlađi. Tako se čeliče, bilo bi dobro da održimo kontinuitet sa njima.

Zbog pandemije koronavirusa nema treninga, ali je u kontaktu sa roditeljima djece koju trenira.

- Oko Tivta ima dosta livada na kojima bi moglo da se trenira, ali je ovo ozbiljna situacija i ne želim da se igramo sa tim. Zovnu me roditelji djece s vremena na vrijeme, dam im poneku vježbicu, ali ne želim da ih opterećujem u ovom trenutku.

https://www.instagram.com/p/B3baMCWBgBk/

Kaluđerović voli gimnastiku i insistira baš na njoj u radu sa najmlađima.

- Smatram da je osnovni problem kod djece u Crnoj Gori nedovoljna motorička razvijenost, što su slabosti od školskog sporta pa nadalje. Zato djecu ne baziram samo na rukometu, već radimo mnogo i gimnastike, koliko nam omogućava sala i rekviziti kojima raspoložemo.

https://www.instagram.com/p/B-mf7UsJ5dT/

Osim što ne može da radi sa djecom, ne može ni da trenira sa saigračima iz Partizana, koji je u trenutku prekida bio na 3. mjestu u Prvoj ligi.

- U istom smo košu kao svi ostali. U pauzi treniramo koliko ko može individualno. Iz kluba su se potrudili da nam daju smjernice, ali se na kraju sve svodi na lično znanje. Svi se nadamo da će treninzi što prije krenuti. Možda smo imali povoljniji raspored i situaciju nego ostali rivali, jer su nam se neke stvari poklopile. Ali, pitanje je da li će se prvenstvo nastaviti, jer teško bilo šta sada odlučiti. Ko zna do kad će sve ovo trajati - istakao je Kaluđerović.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve