Šampion Lovćen čeka i spreman je da sačeka još malo kako bi donio ispravnu odluku: da li će u drugi dio sezone krenuti sa pojačanjima ili sa istim kadrom, koji je jesenji dio završio iza Komova, na poziciji dva.

Situacija nije idealna, kao što nije bila u prvom dijelu sezone. Trener Duško Milić bio je suočen sa povredama velikog broja rukometaša.

- Marko Simović je operisao rame i trenutno je u trenažnom procesu, odnosno jedino što radi je trči. Ako bude u redu, računaću na njega koliko bude mogao, ali na maksimum sigurno ne i to je jasno. Miodrag Stanojević je prošle godine operisao prednje ukrštene ligamente, pa se vratio, a onda opet pauzirao zbog sitnije povrede. Mirko Damjanović je otisao iz kluba - rekao je Milić.

Lovćen je ušao u rad 13. januara, na Cetinju će još sedmicu, a onda kreće najljepši dio za igrače - utakmice.

- Odigraćemo tri utakmice u Trebinju, Ljubiški i Metkovićima. Nakon toga, najvjerovatnije, ako obezbijedimo rivale, odigraćemo još nekoliko utakmica u Vrnjačkoj Banji.

Cetinjani su u igri oko trofeja, uprkos problemima.  

- Imali smo premnogo problema, nijesmo kao prošle godine, ali tu smo sa svima. Što se tiče povreda i oporavka nekih igrača, sačekaćemo još dvije sedmice i odlučiti kako dalje. Ne bih volio da dovodimo nekoga ko nije prevaga, a da se povrijeđeni oporave i da imamo višak igrača. Eto, i Bulajić je bio povrijeđen dva mjeseca i Pejović, naš pivot, koji je počeo da igra, a onda morao na operaciju nosa. U svakom slučaju, ako svi budu zdravi ne treba posebno razmišljati o pojačanjima. Sve zavisi od toga u kakvom će stanju biti ekipa u narednih deset dana što se tiče povreda.

Lovćen ima obavezu da osvaja i stvara igrače. Cetinjani su navikli na to.

- Ko misli da može da napravi ekipu za pola godine ili godinu, neka mu je Bog u pomoć. Kada sam došao u Lovćen sedam igrača je otišlo iz kluba, a priključeno devet kadeta, od kojih su Vujović i Đurović igrali i otišli. Pojavio se Mrvaljević, mlađi Stanojević, zatim Lakićević sa 17 godina, a onda Pejović i, eto, na takav način se snalazimo. Otišao nam je i Mirko Radović, naš reprezentativac. Odlasci nam, definitivno, stvaraju probleme. Jer, tek što krenemo, uigramo se i dođemo do nivoa, ekipu više nemamo. Nije lako, ali momci se bore i svi se trudimo. Ponavljam, ako budemo zdravi - biće lakše, ako ne - biće nam puno teže.  

Cetinjanima nije lako, ali ne kukaju.

- Lovćen je crnogorski brend, to je svakome jasno, što se tiče rukometa. Smatram da Lovćen uvijek treba da ima takve apetite da bude prvak, bez obzira ko igra i ko je trener. Normalno je da se ide na titulu, a ako neko misli da je svake godine lako promijeniti ekipu i biti prvi, neka mi objasni kako. I to isključivo sa svojim kadrom.

Pratite nas!