Drugi put u sezoni, Budućnost je odigrala dobro 1. poluvrijeme protiv CSKA. Nažalost, u nastavku je do izražaja došla duža klupa rivala, koji je slavio 27:23 i vratio se na 1. mjesto grupe B.

Ruskinje će u posljednjem kolu u Đeru pokušati da osvoje bar bod protiv trostrukog uzastopnog prvaka Evrope i ostanu na vrhu, dok će Podgoričanke u osminu finala sa 5. mjesta.

Ako "plave" izbace četvrtoplasirani tim grupe A, u četvrtfinalu bi igrale sa pobjednikom grupe B, tako da su mogući novi dueli sa današnjim protivnikom ili Đerom...

Odbrane, na čelu sa Brazilkom Barbarom Arenhart na jednoj i njenom sunarodnicom, Šanom Mason de Souzom na drugoj strani, dominirale su u uvodnim trenucima utakmice.

Gola nije bilo u prvih pet minuta, a onda je Jan Lesli odlučio da igra napad sa sedam na šest, što je omogućilo Jekaterini Iljinoj da prva zatrese mrežu na utakmici.

Odmah je na prazan gol uzvratila Jovanka Radičević, koja je na početku 9. minuta u napadu sa igračicom manje donijela prvo i jedino vođstvo Budućnosti (2:1).

Tim Bojane Popović je do 9:9 držao priključak, da bi CSKA u finišu 1. poluvremena došao do dva razlike.

Podgoričanke su na startu nastavka iskoristile jednu od dvije kontre, preko Nikoline Vukčević smanjile na 12:11, ali to je bilo sve. Izabranice Jana Leslila su jakim tempom stalno povećavale prednost do šest minuta prije kraja, kada je Sara Ristovska pogodila za 26:18.

Jovanka Radičević sa dva gola, Alison Pino realizovanim sedmercem i Katarina Džaferović svojim prvim pogotkom i Arenhart sa svoje polovine su ublažile poraz...

CSKA - BUDUĆNOST 27:23 (12:10)

Moskva - Palata sportova „Dinamo”. Gledalaca: 500. Sudije: Nabokov i Kuljik (Bjelorusija). Sedmerci: CSKA 1 (0), Budućnost 2 (1). Isključenja: CSKA 2, Budućnost 8 minuta.

CSKA: MASON DE SOUZA (14 odbrana i sedmerac), Sedojkina, Kapljina, GORŠKOVA 4, Goršenjina, VEDJOHINA 5, Sudakova 3, Markova, Čigirinova 2, Rozengren-Jakobsen, ILJINA 4, HEJNDAL 3, SKOROBOTČENKO 4, Ilarionova 1, Rabazulkina, RISTOVSKA 1.

Budućnost: Atingre (četiri odbrane i sedmerac), ARENHART (osam odbrana), RADIČEVIĆ 5, Popović, DŽAFEROVIĆ 1, G. Marsenić, A. Marsenić, Pavićević, PINO 4 (1), Maslova, RAMUSOVIĆ 1, MEHMEDOVIĆ 5, Kadović, GRBIĆ 4, Vukčević 2.

Pratite nas!