Poslije pet kola Prve lige, jasno je da nas čeka šampionska trka udvoje između Lovćena i Partizana.

Cetinjani i Tivćani imaju po pet pobjeda i narednog vikenda u prijestonici će se vidjeti ko je trenutno bolji.

A jedan od najzaslužnijih što Partizan ima maksimalan učinak je 28-godišnji Beranac Nemanja Drakulović, koji je peti strijelac lige sa 33 gola.

U subotu je u trijumfu nad Budvanskom rivijerom (34:27) tresao mrežu 10 puta, zbog čega je igrač kola u izboru našeg portala.

- Dobro treniram, odrađujem ono što se traži od mene, a igram na sve tri bekovske pozicije. Imam više slobode kod Bane Popovića, što mi odgovara. A i kad se napuniš snage, bolje igraš - uz osmjeh kaže Drakulović.

Tokom ljetnje pauze došlo je do promjene u stručnom štabu Partizana, jer je šef postao nekadašnji selektor Crne Gore Ranko Bana Popović

- Malo se bolje i ozbiljnije trenira nego prošle sezone. Zaobišle su nas i povrede, koje su nas sve mučile prošle sezone, kada smo loše krenuli. Sa Banom je sve totalno drugačije. Sarađivali smo i u Mojkovcu, veliki je radnik. Kada nas na treningu „odere” dva i po sata, poslije toga nam nije ni do čega.

Jedan od dvojice Drakulovića (saigrač mu je četiri godine mlađi brat Veselin) zadovoljan je kako je ekipa počela sezonu.

- Dosta dobro stojimo. Sljedeće sedmice je derbi protiv Lovćena, vidjećemo kako ćemo izgledati na Cetinju. Hoćemo da odmjerimo snage sa njima, da vidimo možemo li da im pariramo.

Adut Partizana je uigranost, jer je bekovska linija već četvtu sezonu ista - dva Drakulovića i Đorđo Peruničić.

- Uglavnom igramo Đole, Vele i ja. Dobro smo uigrani, jer posljednje tri godine smo prva bekovska linija. Došao je i mladi Miloš Krivokapić, koji se trudi, pokušava sve, ali mislim da bi tek trebalo da dođe do izražaja, jer je veoma brz.

Čini se da je Bana Popović sklopio dobar tim.

- Stigao je Nemanja Barac iz Jedinstva, tu je i pivot Gavrilo Samardžić, koji se dobro se postavlja. Jakov Sinđić odlično brani, a tu je i Marko Mudreša sa Cetinja, koji je protiv Rudara „skinuo” tri penala. Sve su to prednosti naše ekipe, ali idemo postepeno, kolo po kolo - zaključio je Drakulović.

Pratite nas!