Još dan i kreće planetarna smotra, na kojoj će Crna Gora nastupati sa zadatkom da izbori vizu za kvalifikacioni turnir Olimpijskih igara.

Naše djevojke su spremne. Kapitenka Jovanka Radičević, dan pred premijerni duel sa Senegalom, istakla je snagu uloga, ali i spustila loptu.

- Svjesne smo pritiska, ali se ne treba opterećivati. Znamo kakav je ulog, svjesne da samo sa maksimumom možemo do cilja. Mislim da će sa našim karakterom sve da legne. Ne treba žuriti, nego polako, strpljivo i pametno protiv svakoga. Sigurna sam da na ovaj način svi razmišljamo, a ja, kao kapiten, daću sve od sebe da pomognem ekipi i da budem na nivou - ispričala je za mnerukomet.me  Radičević.

,,Lavice“ u premijerni meč grupe C ulaze sa dobrim  osjećajem nakon remija u prijateljskom meču sa Norveškom.

- Za početak sam zadovoljna. Ima prostora za nepradak, a ono što hrabri je da smo uspjele minus da sustignemo. Bile smo borbene i pokazale želju. Zaista vjerujem da smo psihički i fizički spremne. Nekako se i sve ovo odužilo, jedva čekamo da počne šampionat.

Koliko Senegal, dan pred premijerni meč, izgleda ozbiljnije?
- Ne treba zaboraviti da je nekoliko igračica iz Senegala bilo na širem spisku francuske reprezentacije. Imaju dobre bekove, obučena i brza krila, za maksimalno su poštovanje. Sjećam se Svjetskog prvenstva u Brazilu 2011. godine i meča sa Angolom, kada smo tek u finišu prelomile. Zato je potreban i oprez i poštovanje za ovog protivnika. Ozbiljan pristup je važan.

Glava je najvažnija?

- Upravo tako, svjesne da nam je ovo posljedna šansa za ono što svi priželjkujemo. Odlazak na OI je san svakog sportiste. Nekoliko nas, iz sadašnjeg sastava, je učestvovalo na OI, znamo kakav je osjećaj i koliko je ovaj događaj po svemu specifičan i značajan. Zato ne smijemo da žurimo. Do cilja možemo samo ako idemo korak po korak - poručila je kapitenka.

Crnogorke sjutra od sedam časova odigraće sa Senegalom prvi meč na SP.

Dan kasnije rival je Kazahstan. Sa Mađarskom će ,,lavice“ 3. decembra, dan kasnije na megdan će Rumuniji, a posljednji meč u grupi na programu je 6. decembra (sa Španijom).

Prve tri reprezentacije idu dalje.