Utakmica u Budimpešti je bila očekivano teška, a nakon sjajnog izdanja u prvom poluvremenu i pada koji je uslijedio u nastavku, Budućnost je u posljednjih deset minuta vratila fokus i utakmicu završila na pravi način, kazala je trener Bojana Popović nakon poraza (29:28) od Ferencvaroša u revanšu osmine finala DELO EHF Lige šampiona, poslije kojeg su naše šampioke proslavile plasman među osam najboljih u Evropi zahvaljujući trijumfu (22:19) u prvom duelu u Podgorici.

Popović je kazala da je ponosna na svoje izabranice, te čestitala njima, ali i svima u klubu i Crnoj Gori, jer je sezona bila puna problema i izazova, koje su djevojke prevazišle na pravi način i izborile se za dvomeč protiv trostrukog uzastopnog šampiona Evrope - Đera u četvrtfinalu.

- Očekivali smo ovakvu utakmicu. Odigrali smo perfektno prvo poluvrijeme u napadu i odbrani, govorile smo u poluvremenu da i u nastavku želimo da održimo isti nivo. Znale smo da će biti teško jer smo malo umorne i imale smo problema nekih 15 minuta. Nakon toga smo u posljednjih deset minuta meča vratile fokus i završile utakmicu na pravi način. Ponosna sam na ove djevojke, čestitke i njima i svima u Budućnosti i našoj državi. Teška vremena su iza nas, naša želja je bila da napredujemo i pokažemo da možemo da se borimo za svaku loptu, da uradimo nešto specijalno danas. To smo i uradile. Hvala svim mojim djevojkama, volim vas i ponosna sam na vas - kazala je Popović.