Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Rukometni klub Mornar 7. U trenutku kada je Prva liga prekinuta, rukometaši iz Bara bili su šesti na tabeli sa četiri pobjeda i osam poraza.

Povodom sveukupne situacije danas smo razgovarali sa trenerom ekipe iz Bara - Stevom Nikočevićem.

- Prekinuli smo sa treninzima, pridržavamo se svih mjera, momcima iz ekipe nikakve aktivnosti nisam zadao, jer ne želim da ih ometam. Jednostavno su oslobođeni svega, a ako neko želi samonicijativno da trenira biće dobro za njega i ličnu kondiciju. Što se mene tiče, imam dosta posla. Posvećen sam roditeljima na selu, svojoj kući, gdje, naravno, uvijek ima posla.

Naš proslavljeni rukometaš i trener ne pamti da je sport zastao u sred sezone.

- Nikad nisam doživio da se zbog svjetske, teške situacije, prekine prvenstvo. Jako mi je žao zbog svega, ne zbog prekida prvenstva, nastavićemo sa igrom, ako ne sad, naredne sezone, već zbog gubljenja ljudskih života. I to je ono što je najžalosnije u svemu ovome.

U teškim danima, sedmicama, najvažnije sačuvati zdrav razum i optimizam.

- Iskreno, jako je teško. Eto, već sam kazao da imam puno obaveza, radim u barskoj opštini, a u rukometu sam volonetrski. Vidim da su ljudi kod kuće i pridržavaju se onoga čega trebaju. Sve ovo, znači sve ove mjere, nisu napravljene iz hira, već da bi se sačuvali od bolesti koja ne bira godine.

Kako dalje, šta ako se liga nastavi. Koliko će, zaista, biti potrebno vremena ekipama da uđu u neki ritam.

- S obzirom da uvijek zdravlje stavljam ispred rezultata, a na čelu našeg Saveza je Petar Kapisoda, koji je sve prošao u rukometu, pa je njemu jasno, ekipa da bi se spremila za jednu utakmicu, minimum mjesec mora da trenira da bi mogla da uđe u normalan ritam. Šta će da urade, ne znam, mislim da treba naći rješenje koje bi svima odgovaralo. Na Savezu je sve, a lično, ne mogu, naravno, da idem ispred kluba, jer Upravni odbor o svemu odlučuje, prihvatiću odluku u smislu čega treba da se pridržavamo u sljedećem periodu.