Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Rukometni klub Budvanska rivijera. U trenutku kada je Prva liga prekinuta, rukometaši iz Budve bili su sedmi na tabeli sa tri pobjede i devet poraza.

Povodom sveukupne situacije danas smo razgovarali sa trenerom ekipe iz Budve - Branom Božovićem.

- Svi smo u istom košu. Sve je zaustavljeno. Igrači individualno, u kućnom ambijentu, treniraju. U prednosti su oni koji imaju kuću i dvorište - kazao je Božović.

Volja je najvažnija i ona je najbolji mehanizam za optimizam.

- Mislim da se i u ovakvim okolnostima treningom mogu sačuvati neke osnovne stvari. U kontaktu sam sa igračima, razmjenjemo mišljenja.

Božović potencira na efekat volje.

- Ko ima volju, ima i ambiciju. Upravo smo danas, kolega Marko i ja, proslijedili kadetima naše reprezentacije program rada i vidio sam kod njih optimizam i želju. Vidim da i oni imaju jaku ambiciju.

Božović je kazao da svi čekaju da se vrate terenu.

- Ako se liga nastavi, igrači će tek na kraju ući u neku formu. Smatram da od igrača, u ovakvoj situaciji, ne treba tražiti previše. Treba biti, zaista, realan, a kada krenu treninzi sa loptom istestirati ih da bi vidjeli na kojem su nivou i šta dalje da radimo. Moraćemo brzo da djelujemo.

Ključna riječ je optimizam.

- Optimizam je najvažniji. U kakvom god da smo problemu, ako ima optimizma, brzo ćemo iz svega da izađemo. Ovo je sve stresno, nikad nijesmo bili u ovakvoj situaciji, virus je pogodio svijet, ali ne smijemo da gubimo nadu da će sve to brzo da stane. U razgovoru sa kolegama potenciram, zaista na optimizam. Ne treba pričati da je sve crno, jer nije, a takav stav samo volju može da ojača.