Katarina Bulatović je decembre osam od posljednjih devet godina provodila daleko od kuće, igrajući sa Crnom Gorom na velikim takmičenjima.

Sada u svom domu prati utakmice sa Evropskog prvenstva u Danskoj. Gledala je, nažalost, i kako njena prijateljica Andrea Lekić doživljava tešku povredu Ahilove tetive.

- Počeću nažalost od Andreine povrede. Desilo se ono čega smo se svi plašili zbog korone, a prva je cijenu platila Andrea. Ekipa je tri dana bila zatvorena u sobi, nekoliko sati prije utakmice je dobila dozvolu da igra. Glava i tijelo nisu bili spremni za to - kaže Bulatović.

Tim koji vodi jedan od najdražih Kaćinih trenera, Ljubomir-Ljuba Obradović, bila je bez tri igračice zbog korone i izolacije. U 28. minutu ostala je i bez Andree, početkom 2. poluvremena dva puta imala minus sedam, ali je smogla snage da savlada svjetskog prvaka Holandiju 29:25.

- Srbija je gubila u 1. poluvremenu, došlo je i do pada zbog Andeine povrede i minus sedam, jer je svima to sigurno jako teško palo. Ali, poslije je utakmica otišla potpuno u pravcu Srpkinja. U 1. poluvremenu je Vester bila sjajna, ali je Srbija u nastavku odigrala puno bolje, dala ono što je promašila u prvom dijelu i pobijedila ekipu koja došla po medalju. Sve čestitke na tome, a sigurna sam da će imati još dobrih izdanja.

U grupi B, sa kojom se ukršta Crna Gora (ako prođe), u derbiju Španija - Švedska nije bilo pobjednika (23:23), dok je Rusija teškom mukom savladala Češku (24:22). Norveška je pokazala moć protiv Njemačke (43:24).

- Španija je imala kontrolu, ali ne i preveliko vođstvo. Švedska je stigla, izjednačila, imala i sedmerac za pobjedu, ali ga nije realizovala. Španija mora bolje. Može da se desi da prođu ni grupu, ali i da se bori za medalju. Očito je da joj fali Barbosa, jer čim su Šveđanke zaigrale agresivnije u odbrani, Španjolke se nisu najbolje snašle. Rusija je slavila teže nego što se očekivalo, ali je pokazala da može da dobije utakmice koje odigra loše. Norveška je „ubila“ Njemačku i jedan je od favorita za zlato. Sve igraju, daju golove, imaju dobru odbranu, kontru, veliku rotaciju i teško je igrati sa njima. Ne vidim ko sem Rusije i Norveške ima toliko dobrih i kvalitetnih igračica.

Rumunija je gubila od Poljske 15:10, ali je slavila 28:24 i prvom pobjedom obezbijedila plasman u glavnu fazu.

- Bila je to super utakmica za Kristinu Laslo, neizmjerno sam srećna zbog nje. Rumunke su se mučile, a na kraju su dobile, a sigurno da nisu došle samo da bi prošle grupu. Tu su igračice koje su falile na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem da će i Kristina Neagu biti puno bolja, a puno očekujem i od Laslo i Bućeski. Sve su to dobre igračice, koje su pokazale slabosti na prvoj utakmici i u 1. poluvremenu druge, a onda su dokazale da mogu mnogo.

Poslije dva kola u grupa B i D, prva na listi strijelaca je Nora Merk sa 18 golova. I to nakon što se vratila na teren poslije 10. operacije koljena.

- Vratila se nikad jača, upornost joj se isplatila. Ona je vrhunska igračica, pokazuje da je jedna od najboljih trenutno, igra kao u najboljim danima. Zaslužila je to poslije svih povreda, samo da ostane zdrava. Ona i Vjahireva su najbolje na svijetu, male su nijanse između njih. Rusija je moćna, ali se ipak osjeća da nedostaje Vjahireva - zaključila je Kaća Bulatović.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve