Prve dvije utakmice u šampionatu Lovćen nije odigrao dobro, a onda je na početku 2. poluvremena u 3. kolu gubio od Rudara na Cetinju 18:11.

Tada se šampion probudio, savladao Pljevljake poslije velikog preokreta 28:23, potom upisao još tri pobjede i sačuvao maksimalan učinak.

Na kraju prve faze šampionata, tim Duška Milića će biti na velikom iskušenju, jer u subotu (18 časova) u derbiju 7. kola u Beranama gostuje Komovima.

Cetinjani su favoriti, mada znaju da im neće biti lako protiv aktuelnog osvajača Kupa Crne Gore.

- Ako uđemo u meč muški i kako bi trebalo, zadržaćemo maksimalni učinak. Igramo u gostima, ali smatram da smo favoriti - ističe Luka Vukićević.

Komovi igraju atipičnu odbranu 3-3, ali bi Cetinjani mogli da se izbore sa tim, jer imaju tri pokretljiva beka: Vukićevića, kapitena Vuka Latkovića i Danca Brajana Ankersena.

Nedostaju još tri beka: Marko Simović, Miodrag Stanojević i Slobodan Bulajić, ali 17-godišnji ljevak se nada da se to neće osjetiti.

- Komovi igraju duboku zonu 3-3, koja može da se razbije dupliranjem pivota i utrčavanjem krila. Mislim da imamo rješenje za tu odbranu, samo može da bude problem ako se bude griješilo, jer mogu da nam uzmu dosta „živih“ lopti i daju lake golove. Nadam se da neće biti tako ovog puta.

Vukićević sa Markom Simovićem, kojeg je zamijenio u startnoj postavi

Mladi desni bek je simbol Lovćenovog napretka. Dobio je šansu kada se povrijedio bivši reprezentativac Simović i maksimalno je iskoristio - na četiri posljednja meča je dao 23 gola i pokazao kakav je talenat.

- Zadovoljan sam kako i ja i ekipa igramo, ali su mi na prvom mjestu rezultati tima. Odlično treniramo, što i donosi rezultat, a negdje sam se i nadao da ću se izboriti za minutažu. Imam velike ambicije u karijeri, ali sada samo mislim na Lovćen i želim da maksimalno iskoristim šansu koju sam dobio - zaključio je kadetski reprezentativac Crne Gore.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve