Rukometni savez Crne Gore je napravio sjajan potez odlukom da u teškom trenutku za sve klubove u našoj državi, a naročito za drugoligaše, proširi Prvu ligu za po dva tima u obje konkurencije, kazao je trener ŽRK Nikšić Božidar Đukanović u razgovoru za zvanični sajt RSCG.

Nikšić je u trenutku prekida takmičenja bio  na prvom mjestu Druge ženske lige, a nakon odluke UO RSCG da se Prva liga prošiti za dva mjesta, od naredne sezone će biti dio elitnog ranga takmičenja. Đukanović ističe da će proširenje Prve lige donijeti veći broj kvalitetnijih utakmica, te doprinijeti sticanju iskustva i razvoju igračica. Proširenje Prve lige će uticati i na proširenje baze i kvalitetniji rad sa igračicama, a sjajna stvar je što će grad Nikšić naredne sezone u Prvoj ligi imati tri tima.

Kako komentarišete odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore da Prva ženska liga bude proširena za dva tima u narednoj sezoni? 

- Stava smo da je ovo sjajan potez Rukometnog saveza Crne Gore u teškom trenutku u kojem su se našli klubovi, naročito klubovi iz drugih liga, među kojima je i naš klub. Takođe, proširenje lige donosi nam veliki broj utakmica, što je veoma važno za sticanja iskustva i razvoj igračica.

Kako će navedena odluka uticati na razvoj rukometa u Vašem gradu i koliko je značajno što će Vaš tim biti u prilici da igra protiv najboljih timova u državi?

- Kao što znate u Prvoj ligi sada imamo tri kluba iz Nikšića što je za jednu sredinu kao što je Nikšić fenomenalno. Ulazak naše ekipe u Prvu ligu može značajno da utiče na proširenje baze igračica, te što kvalitetniji rad sa njima. Prva liga nam nije strana, po prvi put od sticanja nezavisnosti Crne Gore, naša ekipa je prošle sezone po prvi put ispala iz Prve lige, ali smo se vratili u najviši rang nakon samo godinu.

Kakvi su planovi kluba za narednu sezonu i što je potrebno uraditi kako bi klub bio spreman za učešće u najvišem rangu takmičenja?

- Konkretan plan za narednu sezonu je da zadržimo mjesto u Prvoj ligi i da proširimo bazu igračica kako bi kroz neki sljedeći period stvorili jaku osnovu. Na taj način bi iz godine u godinu bili sve jači, što naravno iziskuje značajna sredstva. Kako bi spremno dočekali narednu sezonu najvažnije nam je da se okupimo na vrijeme i počnemo sa što kvalitetnijim radom sa igračicama - zaključio je Đukanović.