Budućnost je dobila igrača više - navijača!

U uzbudljivom finišu sinoć sa Krimom u ,,Bemax areni” naše rukometašice sačuvale su fokus i ogromnom podrškom stigle do važnih bodova. Druga pobjeda u glavnoj rundi ,,plave” je promovisala u izvjesnog četvrtfinalistu.

Protiv slovenačkog predstavnika Budućnost je bila favorit, a uprkos povredama i odsustvima nekoliko igračica, u 48. minutu praktično je sve bilo riješeno. Domaće su vodile osam golova razlike, bile pred ubjedljivom pobjedom...

Zaokret je uslijedio kada ni sam gost to nije očekivao. ,,Plave” su stale, gošće su igrale i približile se na gol zaostatka.  

- Imale smo utakmicu pod kontrolom, bile nadmoćne , ali desio se pad, vjerovatno posljedica slabije nedjelje treninga jer je baš puno igračica bilo van stroja. To je glavni razlog, a i nije alarmantno stanje. Lični utisak poslije utakmice - odbrana nam je bila slabija za razliku od Đera, ali i to je sastavni dio sporta, po nekad je nešto bolje, a nekad nešto slabije. Moramo da dođemo do stanja da smo u svim segmentima rukometa dobre. Kao u Đeru gdje smo bile dobre u odbrani, a u tranziciji slabije, a sinoć smo imale bolju tranziciju i napad, ali nam je malo odbrana bila slabija - kazala je Barbara Lazović.

Posljednja tri kola glavne faze Lige šampiona bila su turbulentna, sa naznakama da će ovogodišnje takmičenje biti neizvjesno. Očigledno da ni Đer više nije tako samouvjeren i glavni kandidat za titulu.

- Mislim da uopšte Đer nije jedini favorit. Kvalitet rukometa je na takvom nivou, i to posljednjih godina, da svaka ekipa može sa svakom. Đer ima 20 vrhunskih igračica, pa ne igra perfektno. Sve je, prilično, izjednačeno, počeli su svi da igraju, analiziraju, ulažu, što je i dobro, jer je zanimljivije. Nijesu više samo tri, četiri ekipe, koje su uvijek u vrhu, apsolutno sigurne za završnicu. Ove godine se ne zna ko će biti na završnom turniru.

Pauza slijedi, koliko je dobra za Budućnost?

- To je uvijek tako, a mislim da dolazi u pravo vrijeme za nas. Rovite smo, potrebno je da saniramo sitne povrede i  odradimo posao kako treba.

Očekivanja za nastavak LŠ?

- Nama su sve te naredne utakmice bitne i idemo na pobjedu, nema dileme. Bilo bi mi najdraže Đera kod kuće da pobijedimo.

Koliko je realno da se dođe do trijumfa protiv aktuelnog šampiona?

- Realno, bilo je moguće u Đeru pa smo sebe pobijedile.

 

Pratite nas!