Dragan Đurđevac, trener Levalee 2010, u razgovoru za naš portal kazao je da je ovogodišnja sezona bila najuspješnija od osnivanja kluba, što potvrđuje skor od 18 pobjeda! A za to su Nikšićanke nagrađene, u narednih desetak dana odigraće tri utakmice protiv Budućnosti. Prva je već u subotu u Nikšiću.

Nikšička ekipa je dominirala prvoligaškom scenom, najbolje mečeve odigrala protiv Budućnosti II i sa učinkom iz derbija Đurđevac je zadovoljan. Ali...

- Protiv Budućnosti II je rivalitet, djevojke su blizu godinama, znaju se između sebe, prošle su kroz reprezentativne selekcije, i bili smo na nivou. Ali u ostalim utakmicama glava me boljela da ih vratim na pravi kolosjek, odnosno na onaj nivo na kojem su bile protiv Budućnosti. Što iz raloga jer su bile opuštene, što zbog malog potcjenjivanja ili iz razloga što nijesu imale dan. Želio sam ove utakmice da igramo sa više rotacija, iskusnije da iznesu teret 20 - 30 minuta, a onda da dobijemo još nekog mlađeg igrača. Nijesam sumnjao da ćemo izgubiti, ali nijesam vidio ekipu kakvu sam želio da vidim. Nijesam stvarao pritisak, nijesam kritikovao, ali smo zajedno tražili razlog za klackalice. Protiv Budućnosti hoćemo, želimo i možemo, a tamo gdje treba da smo opušteni i igramo pravu igru, bilo je polovično.

Od početka sezone Đurđevac nije izlazio iz kursa. Koliko god je mogao forsirao je mlade.

- Uradio sam sve, posebno za generaciju 2004, da im pomognem. Prije svega timu i reprezentaciji kako bi bile konkurentne za ono što ih na ljeto čeka. Rasle su uz starije, a puno su im značile Ćorović, Tomić i Kuzman. Ne treba zaboraviti da su ipak djeca, bez obzira što su očekivanja da treba da igraju. Naša liga pruža mogućnost mladima da se iskažu, dok u Regionu i šire stasavaju kroz njihove lige i takmičenja. Kažem, možda je prerano da igraju Prvu ligu, ali ona im daje mogućnost da igraju. Prezadovoljan sam sa nekoliko njih kako su iskoristile šansu. Volio bih da prođu rad i sa drugim trenerima jer će se klubu to vratiti plusom. Znam da će napredovati i da će se vratiti još bolje od onoga kako su otišle.

U posljednjim kolima šansu je dobila Maša Tomanović (2004. godište), sa gola Teodora Marković koja je u 19. kolu sa Feniksom ostvarila 19 odbrana.

- Tomanović se pokazala, a i želimo da je dobijemo za narednu sezonu. U finišu lige bili smo rasterećeni i pomiješali karte. Sjeli smo Mandić, kojoj znamo kvalitet, opet sa željom da pružimo šansu drugoj golmanki. Sve je to naša budućnost, a sa mladima idemo u pravom smjeru.

Sezona je bila naporna, teška, korona je usporila sve. Zato Đurševac jedva čeka pauzu.

- Čekam pauzu kao zimsko sunce. Ova godina je bila naporna. Teško je bilo raditi u ovim uslovima. Nijesmo imali kontinuitet, iskaanja su bila česta i tražili smo razna rješenja. Sve to nas je psihički izmorilo. Lišno sam došao do faze umora. Želim odmor, a svi imamo živote i mimo rukometa.

Kako dalje?

-  Dugoročne planove ne mogu praviti. Sve igračice krajem maja mogu da traže bolje od onoga što imaju ovdje. Takva je politika kluba. Tek 21. jula, kada budem planirao početak, dobiću odgovore i na osnovu toga graditi priču. Imamo naznaka da ćemo se u mlađem dijelu pojačati. Mi ćemo i dalje raditi jako, sastavljaćemo se, kombinovati i tražiti maksimum. Naravno, lakše bi bilo da ostanemo u sastavu koji će završiti sezonu.

Pratite nas!