ŽRK Nikšić jači i iskusniji u odnosu na ranije sezone čeka start najjače rukometne lige.

Božidar Đukanović za subotu protiv Zete računaće na pet pojačanja: Ninu Ramusović stigla iz Berana, Jelenu Vujisić, Kseniju Pajović, Kseniju Sekulić (Podgorica 2013) i iz Budućnosti Elenu Vlahović.

-  Počeli smo pripreme 9. avgusta, odradili nekoliko utakmica sa Leotarom iz Trebinja... Solidno smo uigrani, a sada nas čeka početak lige i zanimljiv program što je plus za sve učesnike - kazao je trener Đukanović

Nikšić je prepoznatljiv po radu sa mladim igračicama. Ali, od ove sezone imaće i više iskustva i veću rotaciju.

- Napustile su nas Anđela Jakovljević koja je otišla u Levaleu i Jovanu Vučić u Trebjesu. Želimo im sreću u daljem radu. Naša ekipa po prvi put, i to nakon niza godina, biće malo starija i ozbiljnija. Zato očekujem mnogo više ove godine. Uzdamo se u iskustvo i individualni kvalitet. Mi smo i prošle sezone u tom drugom dijelu nagovijestili lijepu priču kada smo od sedam dobili četiri utakmice. Veliki faktori, posebno korona, omeli su nas na putu cilja. Ove godine smo se na vrijeme vakcinisali i nadamo se da će nas korona zaobići u širokom luku.

Nikšić ove godine neće učestvovati u Pionirskoj ligi.

- Nijesmo se prijavili, ali smo djevojke 2006. godište priključili seniorskoj ekipi. Imaćemo podmladak i davaćemo im šansu. Nina je 2007. godište, sa nama je Helena Žižić... Biće prostora za sve.

Nikšić ne odustaje uprkos lošoj finansijskoj situaciji.

- Uspjeli smo da skupimo za kotizaciju, ostalo je sve iz ličnih sredstava. Tražili smo pomoć, imali neke interne dogovore, ali ništa konkretno nije urađeno. Srećom, dvoranu ne moramo da plaćamo, što je spas, jer u suprotnom ne bi postojali - kazao je Đukanović.

Đukanović je optimista pred premijerni meč kod kuće:

- Favoriti smo i očekujem pobjedu. Inače smo sebi najveći protivnici, zato moramo da se maksimalno motivišemo i pomažemo na terenu.  

Pratite nas!