Od derbija u Nikšiću nije bilo ništa, zato će Rudar sjutra (srijeda, 19 sati) u Podgorici odigrati premijerni meč sa Mornarom 7. Igračice Ivana Terzića spremne su da odgovore obavezama u sezoni u kojoj će pokušati da pokupe što više iskustva i ostvare što bolji plasman. 

Mlade rukometašice u pripremnom periodu učestvovale su na turniru u Grudama, odmjerile snagu sa ekipom Ulcinja i sa momcima iz Zabjela. Terzić na raspolaganju ima ekipu koju dobro poznaje i koja se odlično između sebe poznaje.

- Trenutno su golmanke Škerović i Marsenić priključene prvoj ekipi, a treniraju i sa nama. To je nešto što smo očekivali, kao realan i redovan slijed događaja kada su u pitanju mlađe kategorije Budućnosti, pogotovu kada se radi o djevojkama koje imaju 16,17 godina. Tokom ove godine očekujem da će se još neke djevojke priključiti treninzima prve ekipe.

Terzić i igračice bukvalno nijesu imali dana predaha.

- Kada se završilo EP 15. avgusta počeli smo pripreme sa djevojkama koje nijesu bile u reprezentaciji, a  one koje su bile dali smo sedmicu pauze. Pripreme smo dozirali prema stanju djevojaka. Imali smo dosta povrijeđenih, bolesnih, ali polako smo se kosnolidovali. Milošević se brzo oporavlja, tako da vjerovatno i na nju možemo računati. I Mitrović, koja ima problem sa ramenom, se, takođe, dobro oporavlja.

Raduju se u filijali ŽRK Budućnost Bemax novim obavezama.

- Radujemo se utakmicama koje će nam donijeti dodatno iskustvo. Ovo nam je treća godina u najjačoj ligi, tako da nemamo samo ambicuju sticanja iskustva već i takmičarsku. I upravo ova ambicija dolazi u pravom trenutku.

Ekipa je uigrana?

- Jeste, mada naš sistem rada je bio takav da smo prethodnih godina rotirali, pružali šansu mladim igračicama da se pokažu i iskažu potencijal. Od ove godine će biti malo drugačije jer ćemo pokušati da djevojkama na koje klub i reprezentacija najviše računaju, damo više šansi. Jer bez utakmica ne mogu napraviti dodatni napredak koji bi ih učvrstio na putu ka prvoj ekipi i reprezentaciji. To je taj sistem i sigurno ćemo ga slijediti.

Pripremne utakmice?

- Jako slabo smo mogli nešto da realizujemo. Učestvovali smo na turniru u Grudama sa domaćinom i Izviđačem. Odigrali smo dobre i kvalitetne utakmice sa ekipama koje se bore za prvaka. Imali smo i kontrolnu sa ekipom Ulcinja i muškom timom - Zabjelom. Lično volim kontrolne utakmice, jer smatram da je i najlošija bolja od najboljeg treninga - istakao je trener Rudara.  

 

 

 

 

Pratite nas!