Rukometašice Rudara pobjedom (27:19) nad Zetom u gostima završile su ovogodišnju prvenstvenu trku i sa prvog mjesta izborile plasman u finale protiv Budućnost Bemaxa.

Za titulu će mlade igračice Maje Savić i ,,plave” igrati 15. i 18. maja, a naknadno će, ako bude potrebno, biti određen termin za majstoricu.

Mlade podgoričke rukometašice (Rudar je filijala ,,plavih”) do devetog minuta čekale su na prvi gol, domaće su vodile 3:0, a 15. minutu gošće su došle do viška od gola (5:4). Do odmora je bila ravnopravna borba, a onda su gošće dodale gas i osvojile bodove.

Sve igračice su dale doprinos u trijumfu, a najefikasnije sa četiri gola bile su Jelena Vukčević i Nikolina Marković koja je dodala pet asistencija. Andrea Škerović imala je 12 odbrana.

Kod domaćina Nina Abramović blistala je sa gola do odmora, nakupila je ukupno 15 odbrana, a po običaju golgeterski su odskočile Maja Ceklić sa 10, Nađa Micevska sa osam golova, a Maja Đurović je postigla gol.

Zeta je sezonu u SBbet najjačoj ligi završila sa šest pobjeda, dva remija i 13 poraza.

Gradski derbi u Nikšiću završen je bez pobjednika. Nikšić i Levalea 2010 odigrali su zanimljiv meč, a bod domaćinu, za 28:28, donijela je Marija Terzić 32 sekunde prije kraja utakmice.

Osam golova u domaćem timu postigla je Nina Ramusović, gol manje Danila Radonjić, šest puta je bila precizna Milica Laketić, a u gostujućem timu Žana Bulatović dala je šest, po pet Ivana Đurović i Jelena Kuzman…

Od 19 sati sastaju se Tivat i Mornar 7, a sat kasnije Ulcinj-Trebjesa.    

Pratite nas!