Đurđina Malović je u MTK stigla iz Ferencvaroša. Došla je s namjerom da igra više i da stavi tačku na seriju povreda koje su mučile i ljevoruku igračicu duži period udaljile od terena.

Povredama je okrenula leđa, u novom klubu se dobro osjeća, a osjeća i da ide naprijed. Istina, pauzirala je i još malo će pauzirati zbog problema oko zuba i procesa koji je udaljio od treninga. Đina nije učestvovala u pobjedi svoje ekipe juče protiv Erda.

- Stvari su se malo zakomplikovale, nastao je upalni proces, morala sam da pauziram, u utorak skidam konce i trebalo bi u petak da budem u sastavu za meč sa Dunajvarošem - kazala je Malović.

Statistika možda i ne pokazuje u kakvom je stanju Malović.

- Osjećam se dobro. Najvažnije da sam zdrava. Napredujem. Atmosfera u ekipi je odlična, s voljom treniram, a neke sitnice koje me skrajnju povremeno, ne utiču na raspoloženje. Statistički možda i nije najbolje vidljiv učinak, ali, kao što sam već rekla, idem naprijed, a to je najvažnije.

Đina je zadovoljna ukupnom atmosferom u ekipi, hvali trenera, saigračice... Srećna je što je u Mađarskoj i to u najjačoj ligi.

- Liga Mađarske? Svako svakoga može da pobijedi. Ne smije niko da se potcijeni, niko ne može da kaže lako ćemo. Mi smo se za Erd pripremale možda za remi, a vidjeli ste kako se utakmica završila. U mađarskoj ligi nikad nije dosadno i nikad nije ravna linija.

Prati Đina Ligu šampiona.

- Sviđa mi se kako igra Budućnosti i kako igra FTC. Obećavaju mnogo, vjerujem da će ostvariti cilj i da će pomjeriti granice.

Ugovor sa mađarskom ekipom Đini ističe na kraju sezone. Voljela bi da ostane u Mađarskoj... Ali, otom-potom.

 

Pratite nas!