Itana Grbić je jedna od 10 rukometašica Budućnosti koja je 34 dana napravila pauzu od rukometa. Prije nekoliko dana počela je, u laganijem ritmu, da trčkara i radi teretanu.

- Iskreno, ovo je bila najduža pauza u karijeri. Teško mi je sve palo, ali sam se pomirila, jer nijesam bila sama, pola ekipe je imalo virus. Izdržali smo zajedničkim snagama i sve se završilo. Polako ulazimo u priču, nakon što smo prošli sve neophodne testove i dobili zeleno svijetlo za rad. Prvo smo morali da budemo sigurni da smo zdrave i da možemo bilo kakvo fizičko opterećenje da radimo. Znači, do detalja smo radili analize i eto krenuli sa treningom - kazala je Grbić.

Itana je 23 dana bila kod kuće.

-  Nakon toga sam radila neke sitne, dnevne aktivnosti i to je bila sva moja fizička aktivnost.

Ako Liga šampiona počne 13. septembra Budućnost će sigurno bez 11 prvotimki u nekoliko prvih kola.

-  Moramo biti vrlo realni i oprezni, ali i da vjerujemo u ovo što imamo, a imamo sistem koji je uvijek davao rezultat. Vidjećemo dokle će nas dovesti. Sad je najbitnije da se vratimo uz dobar rad, a klub nam je sve omogućio. Imali smo ekipu stručnog štaba koja je vrijedno od prvog dana radila i radi za nas. Lično, uvijek sam vjerovala u Budućnost, a vjerovaću da nas sedam ostane na terenu.

Psiholiški momenat u pauzi bio je izuzetno važan za rukometašicu Budućnosti.

- Bio je težak psihološki momenat da se izborimo. Mene su jači simptomi uhvatili, ali, nisam bila sama. Poznato je da se svijet od marta bori sa virusom. Znala sam da ne mogu ništa da promijenim, zato sam morala da budem jaka i stabilna.

Itana će na teren:

- Iskreno se nadam što prije. Moja konstitucija vjerovatno će mi pomoći da se vratim prije od planiranog. Ali, neću da žurim, ne smije prevelika želja da me ponese jer bi mogla da se provrijedim.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve