Jovanka Radičević poželjela je saigračicama u nedjelju da se iz premijernog meča Lige šampiona vrate zdrave - to je najvažnije.

O rezultatu je manje pričala:

- Kako god da se utakmica završi niko ništa ne može da im zamjeri, jer je poznato u kakvom sastavu ćemo se suprotstaviti hrvatskoj ekipi. Mislim da niko nije imao ovakvih problema kao mi, korona nam je sve poremetila. Ovo je, jednostavno, nova situacija za nas sa kojom moramo da se nosimo. A ako je već moralo sve ovo da nam se desi, možda je bolje na početku - kazala je Radičević.

Mladim igračicama ,,plavih” koje će debitovati u Ligi šampiona naše slavno krilo poručuje da se ne plaše i smanje pritisak na najmanju mjeru.

- Neka slušaju iskusnije od sebe jer imaju od koga da uče. Znam da sa 17 godina moraju da osjećaju pritisak, ali može i drugačije, da se opuste i uživaju na terenu. Imaće podršku od svih.

Ponosna je Jovanka na sve što su do sada djevojke uradile u pripremnom periodu.  

- Naporan rad je iza njih, nije lako trenirati bez pravog duela i kontakta koji će osjetiti tek u Ligi šampiona, odnosno u meču sa Podravkom. Nije isto trenirati sa djecom i mladim igračima, ali ne sumnajm u njihovu energiju i borbu. Sigurna sam da će sve uraditi i najbolje od sebe pružiti na terenu. Samo da se vrate zdrave.

Jovanka računa da bi od srijede mogla da se priključi dijelu ekipe koji je odradio veliki dio posla u pripremi za LŠ. Nada se da će biti u sastavu protiv CSKA u Podgorici.

- Iskreno, nemam osjećaj da ovoliko dugo nijesam trenirala. Možda sam mogla ekipi da pomognem u Hrvatskoj, ali moram biti pažljiva. Ne treba da žurim, iako se fizički super osjećam. Vjerujem da ću se od srijede priključiti ekipi i spremati se za drugo kolo protiv CSKA.

I predsjednica Budućnosti Radmila Petrović je u sastavu.

- Sa nama je, želi da pomogne ekipi. Možda je i malo čudno nakon pauze od četiri godine, ali svakako da je drugačije sa Radom spremati taktiku, bez obzira što nije igrala dugi period. Biće sigurno od velike pomoći, a poznato je da se krila brže od bekova vraćaju na teren.

Možemo li Jovanku u nekom dijelu igre naredne sedmice protiv ruskog tima očekivati da pomogne na poziciji pivota u slučaju da u sastavu ne budu Ema Ramusović i Tatjana Brnović?

- Moja dobro, poznata pozicija, nije mi strana. Najvažnije da se vratim, a tu sam da pomognem gdje god treba i biću na raspolaganju ako one ne budu spremne. Trener Adžić voli da igram pivota. Od srijede ćemo probati sve moguće varijante, a sve zavisi od toga u kakvom ćemo sastavu nastupiti.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve