Bogata godina rukometa u mlađim kategorijama nastavljena je u ljetnjim mjesecima. Kamp ,,Šampion” (23. po redu) organizovan na Ivanovim Koritima od strane Rukometnog saveza Crne Gore u proteklih desetak dana okupio je najbolje pionirke (2008/09. godište) iz naše zemlje.

Radilo se puno, a treneri Bobana Krstović (ŽRK Zeta) i Miloš Perović (ŽRK Trebjesa), kao i prošle godine, vodili su računa o svemu.

Sa ukupno 27 djevojčica, u uslovima kakvi se samo mogu poželjeti, radili su po planu i program koji bi mogao da pionirkama pomogne u daljem rukometnom razvoju.

- Prije svega smo zahvalni Rukometnom savezu koji radi pravu stvar za mladost našeg rukometa. Obavezno bih pomenula direktora Kampa profesora Dobrislava Vujovića. Uslovi za rad su bili fenomenalni, djeca su se, zaista, potrudila da na svakom treningu rade maksimalno, što je i nama, trenerima olakšalo rad. Ovakva okupljanja su pun pogodak - kazala je Krstović.

Rukometni kamp ,,Šampion” je specijalizovana vaspitno obrazovna institucija, sa ciljem školovanja i usavršavanja rukometnih talenata, budućih vrhunskih rukometaša i rukometnih trenera po savremenim metodama rada. Odabranim sadržajem i metodama rada, mladim rukometašicama pružena je mogućnost pravilnog i sistematskog treniranja, uzimajući u obzir savremene zahtjeve rukometa, uz poštovanje pravila da svaki učesnik bude motivisan sa uvažavanjem njegove kreativnosti i različitosti.

- Rukometni savez nam je olakšao posao kroz Pionirsku ligu i direktne prenose svih utakmica da izaberemo djevojčice koje su učestvovale na Kampu. Radilo se dobro, a program rada je bio sadržajan. U jutarnjim satima radili smo individualno, na drugom treningu ekipne stvari. Ovakav vid okupljanja jača kolektivni duh što je i jedan od glavnih ciljeva Kampa. Imali smo sadržaje i van terena - kazao je Perović.

U stručnom štabu ,,Šampion” bila je i fizioterapeutkinja Anđela Kontić.

 

 

Pratite nas!