Konačno i jedna dobra vijest za rukometaše Crne Gore - Kosovo je iznenadilo Rumuniju u Prištini, osvojilo istorijski bod (23:23) i otvorilo „lavovima” vrata EHF Eura.

Sada timu Zorana Roganovića više nije neophodan bar bod protiv Švedske ili trijumf dvocifrenom razlikom protiv Rumuna. Dovoljno im je samo da 28. aprila slave na Kosovu, a četiri dana kasnije i protiv „trikolora” na svom terenu.

Naravno, pod uslovom da Švedska 28. aprila opravda status favorita grupe i slavi na gostovanju Rumuniji u Sibinju.

Rukometaši Crne Gore su vjerovatno najveća „žrtva” pandemije koronavirusa. Otkazan je baraž za Svjetsko prvenstvo, u kojem su mogli da imaju realnu šansu da se domognu Egipta, jer im je nesuđeni rival bila Češka, a onda su se muke nastavile u kvalifikacijama za EHF Euro.

Roganovićev oslabljeni tim je savladao Kosovo na startu, ali je bez devet igrača poražen ubjedljivo od Rumunije (36:27).

Potom su Šveđani „zamutili” situaciju time što nisu htjeli da dođu u januaru u Podgoricu zbog jednog zaraženog igrača, kako ne bi rizikovali pred nastup u Egiptu.

Crna Gora nije imala nikakvog izbora, već je praktično natjerana da u utorak, sa praktično jednim treningom, gostuje Švedskoj. Poražena je 27:24, ali bi možda bilo drugačije da litvanske sudije nisu pogurale vicešampiona svijeta.

Ovaj remi iz Prištine je prava nagrada za „lavove” i zadovoljenje pravde, jer će sada u normalnim uslovima odlučivati o svojoj sudbini...

Pratite nas!