U 14. nastavku naše ankete na 14 pitanja odgovara Anđela Bulatović.

Sa suprugom uživa u roditeljskoj ulozi. Sin je njena najveća sreća. Prije skoro tri mjeseca „lavica” je na svijet donijela dječaka oko kojeg sve vrti.

Našu proslavljenu rukometašicu ne treba posebno prestavljati. Utkala se u uspjehe reprezentacije i u prvi trofej Budućnosti u Ligi šampiona. Upravo je ponosna na godinu u kojoj je Crna Gora bila prepoznatljiva u svjetskim i evropskim okvirima.

Anđela je nakon igračke karijere nastavila sa rukometom, trener je mlađih kategorija u ŽRK Budućnost.

Najbolji tim svih vremena po tvom mišljenju?

- Golmanka Sesilija Leganger, lijevo krilo Maja Savić, lijevi bek Bojana Popović, Kristina Neagu, srednji bek Svetlana Kitić, desni bek Grit Jurak, desno krilo Jovanka Radičević, pivot Hajdi Loke.

Najbolji tim od rukometašica sa kojima si igrala?

- Golmanke Sonja Barjaktarović i Klara Voltering, lijeva krila Maja Savić i Majda Mehmedović, lijevi bekovi Bojana Popović i Marija Jovanović, srednji bekovi Milena Raičević i Ana Radović, desni bek Katarina Bulatović, desna krila Jovanka Radičević i Radmila Petrović, pivotkinje Suzana Lazović, Ana Đokić i Dragana Cvijić.

Ko su najbolji igrač i igračica sada, ali i svih vremena?

- Najbolja igračica sada Jovanka Radičević, a svih vremena Bojana Popović. Što se tiče rukometaša sada Domagoj Duvnjak i Sander Sagosen, a svih vremena Ivano Balić i Nikola Karabatić.

Sa kim si najbolje sarađivala na terenu?

- Sa Suzanom Lazović.

Kojim dometima stremiš?

- Pošto sam se ostvarila u ulozi majke, prije svega želim da ostanem zdrava zbog sebe i ovog malog bića. Dati svoj maksimum da ga izvedem na pravi put, da postane i ostane dobar čovjek. A što se tiče profesionalne strane, da što više učim i napredujem, da bih prenijela znanje na što bolji i kvalitetniji način.

Koji rezultat nikad nijesi zaboravila, i u pozitivnom i u negativnom smislu?

- Definitivno 2012. godina. Najbolja i najuspješnija, zlatnim slovima ispisana. Srebro sa OI u Londonu, zlato na EP u Beogradu i prvi trofej Lige šampiona sa ŽRK Budućnost. U negativnom OI Rio 2016.

Šta si najmanje, a šta najviše voljela da radiš na treninzima?

- Najmanje sam voljela suvo trčanje. A u svemu ostalom sam uživala od teretane do tehničko-taktičkih stvari sa loptom.

Da nijesi bila rukometašica, šta bi bila?

- Sigurno bih se bavila nekim sportom. Mada, pošto jako volim životinje, možda bih bila veterinar.

Koji tvoj talenat, zbog sporta, nikad nije došao do izražaja?

- Kao mala sam išla na ples i u hor. Vjerujem da sam se i tome posvetila na pravi način da bi bilo na mnogo većem nivou nego što je sada.

Omiljena knjiga?

- Irvin D. Jalom „Liječenje Šopenhauerom”, Paulo Koeljo „Pobjednik je sam” i „Alhemičar”.

Omiljeni film?

- „Gladiator” (uvijek i zauvijek) i „Drugarčina”.

Najbolja prijateljica u sportu?

- Kuma, Sonja Barjaktarović.

Hobi?

- Generalno, volim da čitam, ali pored svih obaveza oko bebe i kuće, tokom dana jako malo vremena ostaje da se posvetim sebi. Mada, ugrabim ponekada prije spavanja da pročitam nekoliko strana.

Najbolji savjet u vremenu pandemije?

- Ostati pozitivan. Biti fizički aktivan. Uživati u vremenu provedenom sa porodicom.