Najtrofejniji crnogorski rukometaš je Veselin Vujović, a drugi na listi je, bar po broju evropskih pehara, Goran Stojanović.

Nekada jedan od najboljih golmana svijeta je osvojio dva Kupa pobjednika kupova i Kup EHF sa Gumerzbahom, trofej koji je podigao i sa Rajn-Nekar Levenom.

Sjajni 43-godišnji Baranin je uz Alena Muratovića i Draška Mrvaljevića bio najbolji igrač prve crnogorske reprezentacije koja je stigla do velikih takmičenja, Evropskog prvenstva u Norveškoj 2008. godine.

U smiraj karijere je prihvatio poziv da obuče dres Katara i osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u toj zemlji 2015. godine i branio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Bivši čuvar mreže Mornara, Epoksida iz Priboja, Crvene zvezde, Lovćena, švajcarskog Grashopersa, njemačkih Fulingena, Gumerzbaha i Rajn-Nekar Levena, kao i katarskog Al-Džaiša, 33. je gost u našoj anketi.

Najbolji tim svih vremena po tvom mišljenju?

- Lijeva krila Mile Isaković i Guđjon Valur Sigurđson, lijevi bekovi Veselin Vujović i Nenad Peruničić, srednji bekovi Ivano Balić i Nikola Karabatić, desni bekovi Kiril Lazarov i Kim Anderson, desna krila Ivan Čupić i Lik Abalo, pivoti Magnus Vislander i Đulen Aginagalde, golmani Arpad Šterbik i Dejan Perić.

Najbolji tim od rukometaša sa kojima si igrao?

- Lijeva krila Petar Kapisoda i Uve Genshajmer, lijevi bekovi Momir Ilić i Rafael Kapote, Danijel Narsis i Andi Šmid, desni bekovi Žarko Marković i Aleksander Peterson, desna krila Marko Dobrković i Vedran Zrnić, pivoti Rastko Stojković i Bjarte Mirhol, golmani Danijel Šarić i Niklas Landin.

Ko su najbolji igrači sada, ali i svih vremena?

- Sada Nikola Karabatić i Kristina Neagu, a svih vremena Veselin Vujović i Bojana Popović.

Sa kim si najbolje sarađivao na terenu?

- Sa Danijelom Šarićem.

Kojim dometima stremiš?

- Da budemo zdravi.

Koji rezultat nikad nijesi zaboravio, i u pozitivnom i u negativnom smislu?

- Kao pozitivne odlazak na Evropsko prvenstvo 2008. godine kao prva crnogorska selekcija koja se kvalifikovala na neko veliko takmičenje i finale svjetskog prvenstva 2015. Kao negativnu eliminaciju sa Gumerzbahom u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Valjadolida 2007. godine.

Šta si najmanje, a šta najviše volio da radiš na treninzima?

- Najmanje trčanje, najviše rad na golu (i fudbal za zagrijavanje ?).

Da nisi bio rukometaš, šta bi bio?

- Arhitekta ili IT menadžer.

Koji tvoj talenat, zbog sporta, nikad nije došao do izražaja?

- Matematika.

Omiljena knjiga?

-  Žarko Laušević „Dan prođe, godina nikad”.

Omiljeni film?

- „Out of Time” i svi sa Denzelom Vašingtonom.

Najbolji prijatelj u sportu?

- Marko Dobrković, koji mi je i kum.

Hobi?

- Istraživanje prirodnih ljepota Crne Gore.

Najbolji savjet u vremenu pandemije?

- Ostanite zdravi.

Pratite nas!