Rumunski gsp.ro piše da je sezona u Rumuniji završena, a da je Evropska rukometna federacija poništila plan Rukometnog saveza ove zemlje da se nastavi šampionat.

Evropska rukometna federacija obavijestila je Rukometni savez Rumunije da moraju najkasnije do 1. juna poslati imena klubova koji će sljedeće sezone učestvovati u Ligi šampiona.  

Ovom odlukum se stavljaju van snage praktično svi scenariji o kojima je Savez raspravljao na posljednjim sastancima Upravnog odbora.

Što se tiče ostalih timova, koji učestvuju u evropskim kupovima, rok je do 13. jula.

Međutim UO Rukometnog saveza Rumunije moraće da pronađe način da okonča sezonu, a u zavisnosti od toga, biće poznati timovi koji će učestvovati u evropskim kupovima.

Trenutno, kod žena, Rumunija ima pravo na jedno mjesto u LŠ, a tri u nekadašnjem EHF kupu. Kod muškaraca Rumunija ima pravo na dva mjesta u LŠ i na još dva u slabijem klupskom takmičenju.

Iz Rukometnog saveza Rumunije najavili su da će se potruditi da dobiju još jedno mjesto u Ligi šampiona za dame.

- Daćemo sve od sebe da u evropskim kupovima imamo što više mjesta. Lobiraćemo ne samo za Ligu šampiona već i za ostala takmičenja - kazao je Aleksandru Dedu predsjednik Saveza.

U međuvremenu Dedu i Kristina Varzaru, koja pokriva funkciju generalnog sekretara, razgovarali su sa predstavnicima ženskih klubova o načinu na koji će se završiti aktualna takmičarska sezona. Svi su se, naravno, bavili interesom kluba koji predstavljaju. Neki su bili za to da se sezona zamrzne i da ne bi bilo fer da se imenuje šampionski tim.

Uglavnom, pet predstavnika rumunskih klubova bili su za to da se progasli kraj bez naslova najboljeg, dva za naslov, a osam je bilo neodlučnih.