- Izlazimo, tako da kažem,  iz zimskih priprema, zato nije realno na startu sjajno sve da izgleda. Prosto je nemoguće.

Sve ovo što smo prošli kroz turnir i pripreme, sa dosta trčanja, rada na snazi, osjetiće se u dijelu malog umora i težine. Ali, sve to će kasnije dati rezultat. Moramo biti svjesni trenutnog stanja i na osnovu toga stanja da igramo. Da ništa ne jurimo, već polako da se gradimo. Zbog toga nema potrebe da se ulazi u nepotrebnu nervozu. Mislim da smo tu školu naučili. Ovo je proces kroz koji se prolazi. Vjerujem da ćemo biti najbolji za period kada najviše bude trebalo - kazala je Bojana Popović, prvi saradnik trenera Budućnosti Dragana Adžića.

,,Plave“ će glavnu rundu LŠ otvoriti u subotu sa Savehofom kod kuće. U drugom kolu gostovaće Đeru, a zatim slijedi novi duel sa Krimom.

- Realno gledano, izdvojila bih Đer, kao prvaka Evrope, Savehof i Krim za nijansu su na nižem nivou od ekipa iz grupne faze. Ne treba nikoga potcijeniti, jer danas svi trče, igraju i svako svakoga može da iznenadi. Savehof stiže bez opterećenja. Igračice švedske ekipe  radiće ono što su do sada radile i veoma ozbiljno im treba pristupiti. Na kraju krajeva, treba se sobom baviti i spremati se za nešto što želimo. A želimo da pokažemo snagu karaktera, fizičku snagu, ustvari, kakvi smo. To je bitno, da gradimo sebe kroz sve te utakmice.

Đer?

- Šampion ima 14 kvalitetnih igračica. Mogu da odrade utakmicu, kao što rade većim dijelom sezone, sve do ozbiljnih utakmica. Igraju svi, podijele prostor, podižu formu, ali kad je stani pani uhvate se stvari u koje najviše vjeruju i tako igraju. Imaju sistem, ali nijesu nepobjedivi, to se pokazalo više puta. U odnosu na ranije godine, imaju više slabijih tačaka koje mogu da se ugroze. Mi ćemo probati ponovo da odigramo dvije dobre utakmice sa njima, kao u pripremnom periodu. Ne treba zaboraviti  da oni iz sezone u sezonu podižu formu i kroz jako domaće prvenstvo. Na kraju krajeva, igraju kod kuće završni turnir,  a sigurna sam, negdje drugo da igraju, ne bi baš toliko blistali.

 

Pratite nas!