Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi.

Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i ŽRK Zeta.

U trenutku kada je Druga liga prekinuta, mlade rukometašice ove ekipe bile su osme na tabeli sa četiri pobjede i devet poraza.

Iako je sport stao, trener Bobana Krstović se ne predaje, zajedno sa ekipom radi kako bi održali kondiciju i vedar duh. I dobro im ide.

- Naša djeca su nafačna, tako da kažem, svaka od njih ima dvorište ispred kuće, pa je moguće odraditi kvalitetan trening. Ponosna sam na njih. U svakodvnom smo kontaktu, razmjenjujemo klipove, pričamo o daljim planovima.... Mislila sam da neće biti ovoliko ažurne, ali jesu. Fascinantno je to: tako male, a vrijedne - ispričala je Krstović.

Svaka od igračica Zete svakodnevno vodi dnevnik rada.

- Imaju plan, program i obavezu da upisuju, na dnevnoj bazi, koliko su radile. Jer, kad sve ovo stane, radićemo testiranja i vidjećemo koliko smo uspjele, u ovakvim okolnostima, da održimo formu.

Pribojava se Krstović da će se, možda, nakon svega, osuti baza, ali je i optimista da će se vremenom vratiti sve na staro.   

- Ovo je nezgodno za sport. Imaćemo problem. Roditelji će sigurno biti u strahu da djecu puste da se vrate trenizima, što je i razumljivo. Ali, to je sada najmanje bitno, koliko da iz ove teške utakmice, timskim duhom, izađemo kao pobjednice. Prije svega zdravlje je najvažnije. Sigurna sam da ćemo iz svega ovoga izaći samo jače i pametnije i da ćemo se vratiti normalnim aktivnostima. Sjetim se često riječi profesora Koprivice: „Čovjek ne smije sve što može”.

Bobana se, takođe, priključila radu. Ne zaostaje puno za svojim rukometašicama.

- Navikla sam na rad. Treniram za sebe, a treniram i djecu. Ovo vrijeme koristim za edukaciju. Pridružila sma se trenerskom programu koji ide uživo, što bih svima preporučila.

Bobana je zahvalna našem portalu.

- Dajete nam na značaju u teškim vremenima. Svi imamo isti tretman. Znači nam puno vaša pomoć. Vjetar ste u leđa i igračima i trenerima. Nije lako nikome, ali uspjeli ste da nas povežete.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve