Na otvaranju glavne faze Lige šampiona, rukometašice Budućnosti su opravdale ulogu favorita i savladale Savehof 30:25 (18:14).

Tim Dragana Adžića očito još nije u pravoj formi, što je i logično nakon duge pauze, ali je razlika u klasi tolika da je trofejni trener mogao da rotira i isproba sve igračice, osim treće golmanke Milene Vujisić.

“Vatreno krštenje” u elitnom takmičenju imala je 16-godišnja Nađa Kadović, koja je u 2. poluvremenu igrala na poziciji lijevog krila umjesto Majde Mehmedović i debi krunisala golom i sa dva izborena sedmerca i isključenja.

Gošće su u “Bemax areni” vodile 3:2, da bi “plave” serijom 7:1 preokrenule na 9:4 u 11. minutu. Uporne Skandinavke su poslije toga nekoliko puta prišle na minus dva, ali nisu mogle bliže.

Jovanka Radičević je bila najefikasnija sa 10 golova, Milena Raičević je dala osam, a Đurđina Jauković četiri.

BUDUĆNOST - SAVEHOF 30:25 (18:14)

Podgorica - “Bemax arena”. Gledalaca: 2.000. Sudije: I. Kovaljćuk i A. Kovalćuk (Moldavija). Sedmerci: Budućnost 7 (5), Savehof 2 (1). Isključenja: Budućnost 6, Savehof 4 minuta.

Budućnost: Rajčić (devet odbrana), Vujisić, SANDO (dvije odbrane i sedmerac), RADIČEVIĆ 10, JAUKOVIĆ 4 (2), Pletikosić, Vujović 2, Džaferović, LAZOVIĆ 1, BRNOVIĆ 2, Bulatović, Ilić, Ramusović, MEHMEDOVIĆ 2, Kadović 1, RAIČEVIĆ 8 (3).

Savehof: BERJESON (15 odbrana i sedmerac), Aseskog (sedmerac), EKENMAN-FERNIS 6 (1), Lindval, MORTENSEN 3, Forsberg 4, BLOMST, Ertorp, LUNDBEK 1, Peterson, DANO 3, Lindberg-Blom, Ostrem 2, LAGERBON 6 (1).

Pratite nas!