Rukometašice Budućnosti u porazu od Đera (26:24) pokazale su koliko je važno, prije svega, u odbrani ostati snažan i pribran, što su i bile većim dijelom utakmice.

,,Plave“ su uspjele da zadrže aktuelnog šampiona Evrope na mali broj golova iz tranzicije (do odmora samo gol), ali uz veliki broj tehničkih grešaka nijesu mogle više od minimalnog poraza.

- Bilo je žestokih duela, od jedan na jedan, do nastavaka i sve smo to očekivali. Igrali smo protiv individualno jakih igračica koje nam nijesu dozvolile minut predaha. Sekund, kakav minut. Bilo je dobrih naših odbrana, ali i manjih grešaka koje su igračice Đera koristile. Mislim da smo odbranbeno odgovorile zadatku - istakla je Tatjana Brnović.

,,Plave“ su puno griješile, ali i uprkos greškama, do kraja su bile u igri za bod ili dva.

- Ali, i pored toga uspjele smo da spriječimo njihovu tranzicuju. Ne mislim baš 100%, ali tehničke greške su dobrim dijelom uticale na rezultat. Umor, definitivno, nije bio razlog poraza, a ekipa kakva je Đer, koja non stop prijeti, greške ne prašta. Sve te igračice Đera su vrlo konkretne. Ne bih trošila riječi koliko je bitna odbrana i koliko nam je bilo teško.

Budućnost još nije u formi koju priželjkuje.

- Ovo je nam je bila tek druga utakmica u 2020. godini. Ne možemo u tom dijelu da se upoređujemo sa Đerom ili Savehof. Oni igraju domaću ligu i ubrzani su im procesi forme i napretka. Narvno, mi ne možemo da budemo nezadovoljni. Svjesni smo sebe i gdje smo, koliko treba još da damo sebe i dođemo tamo gdje se vidimo. Trebaće mnogo rada za to - kazala je Brnović.

Pratite nas!