Uporedo sa učesnicima Evropske lige za rukometaše, EHF je objavio i imena učesnika istog takmičenja u ženskoj konkurenciji.

Kod rukometašica se prijavilo znatno manje klubova, pa su poznata svega četiri od 24 učesnika grupne faze - Herning-Ikast (Danska), Šiofok (Mađarska), Minaur Baja Mare (Rumunija) i Lada (Rusija).

U trećoj, posljednjoj rundi kvalifikacija, igraće 18 klubova, među kojima su i Debrecin Jelene Despotović, Glorija Buzau Bobane Klikovac i Dijane Ujkić, te MKS Lublin, čiji dres od ovog ljeta nose Đurđina Malović i Andrijana Tatar.

U tom dijelu kvalifikacija takmičenje počinje i ruska Astrahanočka, na čijoj klupi sjedi dugogodišnji pomoćnik Dragana Adžića u Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore, Vlatko Đonović.

Od drugog dijela kvalifikacija (prvog i nema) takmičenje počinju ekipe sa više crnogorskih rukometašica - slovačka Juventa, u kojoj su saigračice iz juniorske reprezentacije Ivana Godeč, Nada Ćorović, Milica Trifunović i Marija Radović (još je povrijeđena), te rumunska Dunarea Braila sa „lavicama” Ljubicom Nenezić i Sanjom Premović.

Pratite nas!