Budućnost priželjkuje perfektan meč sa Krimom u ,,Bemax areni“.

Žele ,,plave“ da se poslije dva odigrana kola, s učinkom od pobjede i poraza, još uzdignu i u pauzu uđu sa četiri boda iz glavne faze LŠ. Pokazale su naše šampionke da sa više optimizma, naročiti nakon derbija sa Đerom, mogu da gledaju na nove obaveze u elitnom takmičenju.

- Smatram da smo zaslužili dobru utakmicu sa Krimom u subotu. Sa Đerom smo igrale dobro, ali nije bilo dovoljno za pobjedu. Sa dosta stvari smo zadovoljni. Bez obzira što smo izgubili dva gola razlike, ne treba zaboraviti sa kakvim smo protivnikom igrali. Naravno, moglo je biti bolje, ali, šta je tu je, želimo da im se revanširamo u Podgorici. Međutim, trenutno za nas je samo Krim važan. Dosta puta smo u ovoj sezoni igrali sa ovom ekipom, možda se i najbolje poznajemo, pa i iz tog razloga očekujemo malo težu utakmicu. Ali, kao što sam već rekla, želja nam je da kroz ovu utakmicu pokažemo sve ono dobro što smo radili u proteklom periodu - kazala je Milena Raičević.

Krim je bez bodova u glavnoj rundi, ali sa Krimom se nikad ne zna. Slovenački predstavnik u Ligi šampiona njeguje specifičan stil i u sistemu je.

- Igraju drugačije od Đera, dublju zonu, sa istrčavanjima i sa puno varijanti. Napad će morati da bude drugačiji u odnosu na Đer. Ne možemo, naravno, isto napadati.

Zanimalo nas je da li kapitenka Budućnosti razmišlja o potencijalnom protivniku na putu do završnog turnira Lige šampiona.

- I ne razmišljam i ne znam ko bi mogao da nam dođe. Potpuno sam usresređena na glavnu fazu, a o četvrtfinalu razmišljaću kada dođe vrijeme.

Poslije Krima slijedi pauza u Ligi šampiona.      

- Pauza će nam dobro doći. Istrošili smo se puno na Svjetskom šampionatu, još vučemo neke povrede iz tog perioda. Zato mislim da nam je pauza dobra za oporavak. Odlično znamo koliko je važan svaki igrač i koliko  je bitno kada smo zdravi. Prijaće nam i zbog kasnijeg perioda koji će biti zahtjevan i težak.

U jeku svega, u najvažnijoj, olimpijskoj  godini, veliki dio igračica Budućnosti u martu će se boriti za Tokio.

Koliko kapitenka, u ozbljnoj borbi za cilj u Ligi šampiona, trenutno razmišlja o kvalifikacijama:
- Ovo je TA godina za koju živimo i u kojoj nam se sve poklapa. Prije svega mislim i na Olimpijske igre, ali i na kvalifikacije koje su nam još jedna prepreka na putu do Tokija. Sanjamo Olimpijske igre. Vjerujem da možemo, bez obzira na snagu protivnika. Igraćemo kod kuće, što je dodatni vjetar u leđa.

 

Pratite nas!