Završen je ligaški dio SBbet Prve lige za rukometašice, Rudar je bio neprikosnoven sa 20 pobjeda i remijem u Nikšiću sa Levaleom 2010. Na drugom mjestu završile su Ulcinjanke i to uz malo sreće, ali ne nezasluženo, jer je Tivat u posljednjem kolu izgubio u Zeti, a Ana Radović sa drugaricama slavila u Nikšiću. Ulcinj je prvoligašku sezonu završio sa 13 pobjeda, remijem i sedam poraza.

Tivćanke su do samog finiša djelovale samouvjereno, ali nakon ubjedljivog poraza u polufinalu Kupa od Rudara, uslijedila je serija loših izdanja, pa su skliznule na poziciji tri (13-0-8).

Levalea 2010 bila je četvrta sa učinkom 12-1-8, a Nikšić nije mogao puno nakon povrede Nine Ramusović. Ova ekipa je sezonu završila sa osam pobjeda, remijem i 12 poraza. Šesto mjesto osvojila je Zeta (8-0-13), mladi tim iz Bara bio je sedmi (5-1-15). Mornar 7 je u drugom dijelu sezone sa Hanom Hot upisao neke vrijedne trijumfe, a najveći u gostima kod Tivta. Komovi su ispalo iz lige, sa dvije pobjede, remijem i 18 poraza. U drugom dijelu sezone tim je napustila Natalija Lekić (stigla u Rudar) što se osjetilo na izdanja ekipe koja je bila debitant u društvu najboljih.

Pjedinačna statistka  govori puno, ali nije bila presudna u izdanja prvoligaških ekipa. Konkretno Rudar nema najefikasniju igračicu u Top četiri! Nikolina Marković je podijelila peto mjesto sa Danilom Radonjić (138)!

Najefikasnija je Radović iz Ulcinja sa 222 gola, slijedi Maja Ceklić (Zeta, 183), Anđela Guberinić (Komovi, 172), Hana Hot (Morar 7, 150)…

Najviše asistencija imala je Lejla Bošnjak članica Ulcinja (85), a odbrana golmanka Vanja Kovačević iz Nikšića (216). Marija Gezović iz Zete upisla je 211, a među tri najbolje je iz Tivta Danica Pandurević (206).

 

RUDAR I BUDUĆNOST BEMAX ZA TROFEJ

Rukometašice Rudara sa trenerom Igorom Markovićem sa prvog mjesta sačekaće dvomeč sa Budućnost Bemax (7. i 12. maja). Naravno, zna se ko je favorit, a novi duel i posljednji u sezoni ova dva tima odigraće 21. maja kada je zakazano finale Kupa.

 

Tri mjesta u EHF Evropskom kupu

Crna Gora će u narednoj sezoni imati pravo na jednog predstavnika u EHF Ligi šampiona za rukometašice (za ,,plave” rezervisano mjesto u eleti) i tri u EHF Evropskom kupu, saopšteno je iz Evropske rukometne federacije.

Pratite nas!