Za Tatjanu Brnović sjutrašnji duel Budućnosti sa Krimom u ,,Bemax areni“ iz više razloga je važan.

Prvo zbog bodova koji bi Budućnost promovisali, tri kola prije kraja glavne runde LŠ, u sigurnog četvrtfinlistu. Zatim i zbog potvrde nečega što su gradili od starta sezone i ne manje važno - zbog napada. ,,Plave“ žele da sa najmanjim brojem tehničkih grešaka završe meč i po mogućnosti sa napadom tečnijim i konkretnijim.  

- Očekujem, prije svega, dobru energiju, jaku i čvrstu odbranu, da budemo stabilnije u napadu. Pristup kao sa Đerom, u kojem smo sve bile maksimalne - jasna je Brnović.

Budućnost i Krim se odlično poznaju.

- Duga je istorija igranja, poznajemo se i više nego dobro. Ništa nas ne može iznenaditi. Spremne smo i jedva čekamo početak utakmice.

Slovenački predstavnik je u sistemu duži period. Porazi na startu glavne runde nijesu promijenili mišljenje Budućnosti. Krim je nezgodna ekipa, njeguje specifičan odbranbeni stil.

- Nezgodne su i iz mog ugla vrlo zahtjevne, zbog toga što su nepredvidljive. Imaju sistem, a agresivna odbrana je opasna. Prvo što vrše konstantan pritisak na bekove, otežavaju pas i lijep protok lopte, ali i za to ćemo imati rješenja. Ustvari, potrebno je igrati polako i mirno i rješenja će sama da dođu.

Poznavanje rivala znači pola završenog posla. Ali, kada se dvije ekipe, kao Budućnost i Đer, jednako dobro poznaju, onda će, vjerovatno, sitnice okrenuti meč.

- Čini mi se koliko poznajem moje, toliko znam i igračice Krima. Sigurno nijesu došle da se prošetaju kroz glavnu rundu Lige šampiona.

,,Plave“  vide priliku da mnoge stvari u ovom, kao i narednim mečevima, poprave do pretposljednjeg stepenika do glavnog cilja.

- Krim nije vježba za četvrtfinale. Ovo je utakmica u kojoj ćemo pokušati da gradimo sebe do kraja, u svakom segmentu. Kao tim da rastemo i da rastemo u taktičkom smislu. Svaka utakmica za nas je zlata vrijedna, svjesni u svkom trenu koliko možemo da dobijemo - jasna je Brnović.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve