Praktično cijelu prošlu sezonu, Đurđina Jauković je propustila zbog operacije prednjeg ukrštenog ligamenta lijevog koljena.

Vratila se na teren, bila jedna od junakinja senzacionalne bronze „lavica” na Evropskom prvenstvu, a sada opet strahuje od najgoreg scenarija - jedna od najboljih crnogorskih rukometašica se povrijedila u pobjedi Bresta na gostovanju Šambreju u prvenstvu Francuske, a do ponedjeljka mora da čeka da sazna koliko je situacija ozbiljna.

Stamena Nikšićanka je u pokušaju promjene pravca izgubila oslonac i uz bolan jauk pala na teren. Nije mogla da nastavi utakmicu, ali je dobar znak što je noga ne boli dok miruje.

Ima otok i zateže je iza istog koljena koje je operisala, a za tri dana će odraditi pregled magnetnom rezonancom, nakon čega će se znati kakav je stepen povrede.

Ako je opet pokidala prednji ukršteni ligament, praktično bi bila izgubljena za Svjetsko prvenstvo, koje od 30. novembra do 17. decembra organizuju Danska, Norveška i Švedska.

Postoji, ipak, mogućnost da je povreda lakše prirode i da se djevojka koja za 14 dana slavi 26. rođendan brzo vrati na teren.

Kada je bila u Budućnost Bemaxu, takođe je jednom doživjela užasan pad, nakon kojeg se strahovalo od jedne od najtežih povreda, ali se veoma brzo vratila na teren.

Bilo bi dobro da se ponovi taj scenario, a ne onaj iz septembra 2021. godine...

Pratite nas!