Od posljednjih osam, Budućnost i Đer osvojili su sedam puta naslov Lige šampiona. Mađarski velikan pet, crnogorski dva puta. Savršen niz dva tima (osam od osam) prekinuo je Bukurešt.

Rivalstvo za udžbenike!

Budućnost će u nedjelju od 17 sati u SC ,,Morača” dočekati aktuelnog šampiona Evrope. Utakmica prestiža, bez rezultatskog značaja, jer su obje ekipe izborile plasman u četvrtfinale. Ali, mađarski tim želi iz Podgorice kući da se vrati s bodovima, cilj je da sa prvog mjesta završi glavnu fazu Lige šampiona.

- Za svakog protivnika isto se spremamo. Maksimalno smo predani zadatku, a od juče smo i maksimalno krenuli u pripremu za Đer. Već smo igrali sa njima, osjetili smo ih, imamo dovoljno materijala i vjerujem da ćemo ih spremiti kvalitetno. Đer je šampion Evrope, protivnik za maksimalno poštovanje. U nedjelju ćemo dati sve što možemo i imamo za dobar rezultat. Ništa nije nemoguće. Vidjećemo - poručila je Ema Ramusović, prvotimka ,,plavih”.

Budućnost je u Đeru bila dostojan rival.

- Nikoga se ne plašimo. Rasterećeni smo, imamo priliku da odigramo dobro. Spremne smo, imamo dovoljno snage da odgovorimo velikom broju zadataka. Naravno, odbrana će biti važna, ali prije svega glava. Znamo dobro kakav kvalitet ima Đer, prije svega individualan od Amorim, Oftedal i ostalih. U igri jedan na jedan sve ove igračice su zahtjevne za čuvanje. Apsolutno je potreban fokus i znanje za njih. Od trzaja, pokreta, pa nadalje, moramo o svemu da vodimo računa - jasna je Ramusović.

Ema kaže da je njenoj ekipi potrebna pomoć od navijača.

- Iskreno se nadam da će nas navijači u velikom broju podržati. Željela bih da ih pozovem u nedjelju. Sigurna sam da će gledati dobar rukomet.

Budućnost je u glavnu fazu znatno popravila napadačku igru, a i smanjila broj tehničkih grešaka, ustvari prepolovila.

- Smanjili smo broj tehničkih grešaka, što je dobro. Teško je odigrati nakon greške kvalitetnu odbranu. Za protivnika su to laki golovi. Samo da zadržimo taj nivo i u nedjelju.

Razmišlja li Budućnost o četvrtfinalu?

- Želimo da odemo na završni turnir, to je naš cilj, ali, ne bih unaprijed pričala. Imamo još rezervi, što je dobro. Možemo još da se podignemo, a sa Đerom ćemo imati vrhunsku provjeru.