Krim će večeras protiv Budućnosti obilježiti 250. utakmicu u Ligi šampiona. Samo je Budućnost odigrala više mečeva - 258.

Slovenačka ekipa će se oprostiti od Lige šampiona petim ili šestim mjestom u grupi 2. Trenutno su peti sa bodom prednosti u odnosu na Savehof.

Krim nije uspeo da prođe glavnu rundu u posljednjih sedam sezona, dok će  Budućnost sigurno završiti na trećem mjestu i u četvrtfinalu će se suočiti sa drugoplasiranom ekipom iz grupe 1.

Budućnost i Krim sastali su se 19 puta, ,,plave” su  13 puta slavile uključujući i prvu utakmicu glavne faze (30:28).

 

Đer-Valčea (danas, 16 sati)

Đer je i dalje u nizu od 36 pobjeda, koji datira od januara 2018. godine. U pet gostujućih utakmica ove sezone Valčea je jednom pobijedila i remizirala, oba puta u glavnoj rundi LŠ. Obje ekipe su pred ovaj meč u srijedu, u domaćim prvenstvima, bile ubjedljive. Valčea je slavila protiv Krajove 27:22, dok je Đer matirao Bekeščabu - 45:28.

Alisija Fraga Fernandez propustiće treću utakmicu zaredom zbog povrede i biće to veliki hendikep za gošće iz Rumunije. Đer je obezbijedio prvo mesto u grupi i u četvrtfinalu će protiv Bukurešta. Dok je Valčea završila kao četvrta i sastaće se sa pobednikom grupe 1.

 

Savehof- Brest (nedjelja, 15 sati)

Savehof je jedini tim u glavnoj rundi  koji je izgubio svih pet mečeva, uz gol razliku -37.  Igračica Bresta Izabele Gulden započela je rukomet u Savehofu i igrala za švedsku ekipu od 2007. i 2011. Francuska ekipa će ovaj dio LŠ završiti na drugom mjestu. Za Đerom zaostaju dva boda.

Šampion Evrope napravio je brejk u Brestu, nakon remija kod kuće.

 

Pratite nas!