Pobjednik grupe 1 biće poznat nakon sjutrašnjeg meča u Danskoj.

U ovoj grupi se zna ko će dalje, ali samo je Bukurešt, koji će danas ugostiti Vajpers, siguran u konačnu poziciju na tabeli - četvrti. Rostov danas dočekuje FTC i nema šanse da završi na prvoj poziciji, pa im je cilj da ostanu drugi.

 

Rostov-FTC (danas, 14 sati)

Rostov je drugoplasirani u grupi 1 sa 11 bodova - dva iza vodećeg Meca. FTC je izgubio šansu da prođe, ali su prošle sedmice igračice mađarske ekipe ostvarile impresivnu pobjedu protiv Esbjerga (26:25), uz 12 golova Katrin Klujber (drugi najbolji strijelac LŠ sa 75 golova). Rostov je apsolutni favorit.

 

Bukurešt-Vajpers (danas, 19 sati)

Bukurešt je pobjedničku trku u tri meča završio porazom u Mecu (28:26). Rumunski tim će sigurno završiti četvrti u grupi, a u četvrtfinalu će se suočiti sa Đerom. Vajpers je bez šansi u ovom meču i šansi za četvrtfinale. Bukurešt je u Norveškoj, nakon preokreta, pobijedio 25:23.

 

Esbjerg-Mec (sjutra, 16.50 sati)

Mec je na vrhu grupe sa 13 bodova i ostaće tu u slučaju pobjede ili remija u Danskoj. Esbjerg će se popeti na prvo mjesto ako ostvari pobjedu sa bilo kojom razlikom, a Rostov izgubi od FTC-a. Ako Rostov slavi danas, Esbjerg mora da pobijedi sa šest ili više golova da bi nadmašio rivale.

Danski tim kiksao je u Mađarskoj u prošlom kolu, a sa Mecom je u Francuskoj odigrao 31:31.

Derbi će se odigrati bez publike iz predostrožnosti zbog koronavirusa.

Pratite nas!