Pionirska reprezentacija završila je dvodnevne pripreme u Podgorici utakmicom protiv ŽRK Rudar na čijoj klupi je debitovala Maja Savić, prva saradnica Bojane Popović iz prvog tima Budućnost Bemaxa.

Pobijedile su iskusnije iz Rudara (filijala ,,plavih”) 29:25 u zanimljovoj utakmici u kojoj su mnoge od mladih igračica potvrdile potencijal. Pionirke su se i dobro držale, a u dogovoru trenera dva tima odigrala su dodatnih 15 minuta.

Naše pionirke 17. aprila očekuje nastup na Mediteranskom prvenstvu u Podgorici.

- Zahvalila bih se Rudaru i Maji Savić jer su nam izašli u susret. Bilo nam je izuzetno važno da imamo utakmicu koja je najveće bogatstvo, jer kroz duele možemo najbolje da vidimo stvari. Na okupu za ovu akciju su bile djevojke koje nastupaju za klubove kroz Prvu i Drugu ligu, koje su nosioci igre. Iako su mlade one već imaju u svojim klubovma iskustva i to je bilo očigledno u ovoj utakmici. Međutim, ima još djevojčica koje nemaju potrebno iskustvu kroz svoje klubove, ali su interesantne i veliki su potencijal - kazala je trener pionirki Tatjana Jeraminok.

Pionirke će u aprilu odigrati prvo ozbiljnije takmičenje.

- Ne bih stvarala pritisak. Igraće sa vršnjakinjama iz drugh zemalja. Voljela bih da u takmičenje uđu rasterećene, a svi dobro znamo kolika je njihova želja da nastupaju za Crnu Goru. Bilo bi idealno da uživaju i vjerujem da ćemo zajedno da učimo.

Pratite nas!