Nakon Alison Pino, Podgorice se domoglo i drugo pojačanje ŽRK Budućnost, Barbara Arenhart.

Brazilska golmanka je zadužila dres sa brojem 12, koji će nositi u naredne dvije sezone.

- Budućnost je klub koji je poznat širom svijeta i za mene je čast što sam postala dio takvog kolektiva čiji dres ću nositi naredne dvije sezone. S nestrpljenjem očekujem da se upoznam sa svim djevojkama i da počnemo saradnju, kako bismo ostvarili velike rezultate. Imam velike snove, kao i klub, pa se radujem izazovima koji su pred nama - kazala je Arenhart, koja u redove dvostrukog šampiona Evrope stiže iz mađarskog Vaca.

Osim Pino i Arenhart, pojačanja za narednu sezonu su reprezentativka Srbije Andrea Lekić i mlada Ruskinja Valerija Maslova.

Nakon uvodne faze priprema koju su Pino i mlađe igračice odradile u Podgorici, „plave” u ponedjeljak u Kolašinu počinju za uigravanjem za novu sezonu.

Ukoliko epidemiološka situacija u Evropi to bude dozvoljavala, planirano je da dvostruke šampionke Evrope novu sezonu u Ligi šampiona otvore 12. septembra gostovanjem ekipi Podravke u Koprivnici.

Inače, 33-godišnja golmanka Barbara Arenhart najveći uspjeh u karijeri ostvarila je sa brazilskom reprezentacijom, sa kojom je 2013. godine postala prvak svijeta na šampionatu u Srbiji, na kojem je proglašena za najbolju čuvarku mreže.

Prvi evropski klub za koji je nastupala Arenhart bio je španski Sagunto za koji je nastupala od 2007. do 2010. godine. Nakon toga je sezonu bila u norveškom Bjasenu, u bečkoj Hipobanci se zadržala tri godine, a po jednu sezonu provela je u rumunskom Baja Mareu i danskom Nikebing Falsteru.

Najveće uspjehe ostvarila je sa Hipom, sa kojim je osim tri titule prvaka Austrije, osvojila i trofej Kupa pobjednika kupova 2013. godine.

Od 2016. godine je bila u mađarskom Vacu. Kada je proglašena pandemija koronavirusa, vratila se kući i bilo je pitanje kako će doći iz Brazila u Crnu Goru.

Pratite nas!