Rukometašice Budućnosti danas su krenule u Kolašin gdje će u narednih petnaest dana obnavljati gradivo i raditi na nekim novim detaljima za početak Lige šampiona.

Trener Dragan Adžić očekuje da se vrlo brzo priključe reprezentativka Srbije Andrea Lekić i talentovanaValerija Maslova, do ove sezone članica Rostova.

- Djevojke su od marta, u propisanim uslovima, vrijedno radile, pa je i ovaj dio, nakon našeg novog okupljanja u maju, protekao na sličan način. Sve nove djevojke su dobile adekvatne programe, pravovremeno smo se sa njima povezali  i upoznali ih sa načinom rada. Vjerujem da smo i u tom dijelu prve korake napravili. Najvažnije da su zdrave - rekao je Adžić. - Nedostaju Lekić i Maslova, očekuju negativne testove u svojim zemljama i nadam se da će nam se brzo priključiti. Ispred nas je velika neizvjesnost, ali naše je da vjerujemo da će se igrati Liga šampiona i da ćemo u zakazanom terminu debitovati protiv Podravke.    

Adžić i saradnici su pripremili plan i program rada, koji u prvoj sedmici neće biti isti za sve djevojke.

- Za pojedine djevojke ovo je početak zajedničkog rada rukometnog dijela, a za mlađe sa Pino samo nastavak. One su praktično u trećoj nedjelji treninga. U prvoj sedmici ćemo da kombinujemo, jer želimo da sve dođu na isti nivo, a onda od sljedeće sedmice da krenemo sa punim trenažnim radom. Sa nama nijesu Tanja i Maja kondicioni treneri iz Holandije, ali, u svakom slučaju, sproveli smo i u ovom dijelu njihove programe. Ionako je fokus na rukomet i stvaranju tima. Želimo da se povežemo sa novim djeovojkama kojih je dosta, posebno na bekovskim pozicijama.

Plan za dalje:

- Imali smo dogovor sa Krimom za kraj jula i početak avgusta, ali to je otpalo zbog situcije, a nadam se da ćemo 24. avgusta otputovati u Francusku i sa Mecom odigrati dvije pripremne utakmice, sa treningom. Vidjećemo hoćemo li uspjeti da plan realizujemo. Naravno, treba vjerovati kao i u to da će ljudi u Crnoj Gori , što je značajno, biti dosljedni, kako bi se smanjio broj oboljelih, a što je preduslov za sport i za sve ostalo. Apelovao bih na pridržavaje mjera, kao što smo to radili u martu ili aprilu. Vjerujem da ćemo dočekati dan da Crna Gora bude fri destinacija po svim pitanjima, a onda je to šansa i za sport.  

Budućnost će u Ligi šampiona igrati u grupi sa Đerom, Brestom, Odenzeom, Valčeom, sa CSKA, Borusijom Dortmund i Podravkom.

 

 

Pratite nas!