Najteži, bazični dio posla je iza njih, rukometašice Budućnosti od danas će u Ljubljani tražiti takmičarsku formu, a na putu do glavne runde i premijernog duela sa švedskim Savehofom, pomoće im spring sa Krimom i dva meča u regionalnom takmičenju za vikend.

Prvi sa Jagodinom, drugi sa domaćinom turnira.

- Ovo jeste malo specifična situacija jer imamo i dvije takmičarske utakmice sa Krimom u Ligi šampiona. Ali, imamo i dugogodišnju, kvalitetnu saradnju i puno stvari da probamo na zajedničkim treninzima, što nam, generalno, za cijelu sezonu koristi. Krim ima ekipu koja je među 12 u Ligi šampiona, samim tim zavređuje pažnju, a generalno je taktički obučena ekipa koja može da nam pruži puno na samom treningu i neke izazovnije stvari koje rade u fazi napada. Na taj način se mi spremamo za još neke jače protivnike i situacije koje će nam doći. Krim je uvijek motivisan za rad, vjerujem da će tako biti i sada iko je to malo specfičnija situacija. Nijesmo odustali, iz iskustva, od zajedničkog rada, bez obzira na trenutnu situaciju - kazao je trener Dragan Adžić.

Uželjele su se ,,plave“ utakmica. Ali, i morale su da prođu jači tempo kako bi ušle u novu priču rada sa loptom.

- Nama su rezutati pokazali, što se tiče aspekta fizičkog, a kojeg je možda malo lakše vratiti, da možemo da nastavimo da gradimo. Ali,  samo pražnjenje koje nosi Svjetsko prvenstvo i sva velika takmičenja, potvrđuju da je teško očekivati emocijalno da budu na nivou bar do kraja janura. Tada bi mogli očekivati da takmičarska forma bude na nekom nivou, kakva je bila, prirodno, u Japanu. Ovo je put ka tome, vjerujem da ćemo ga na pravi način iskoristiti.

Glavni rival Budućnosti u glavnoj rundi je Đer, šampion Evrope koji je do sada odigrao već tri utakmice.

- Znamo način kako da prevaziđemo i to, vjerujem da će se pokazati dobrim i da će glavna faza, prije svega, za nas biti dobra. Da kvalitetno dočekamo i četvrtfinale, sa dobre pozicije, a da ćemo, takođe, prvo u martu, a onda i aprilu, biti na pravom nivou.

Budućnost je kompletna.

- Spremne su, u dobrom treningu i to je, u suštini, nemjerljivo bitno i daj bože da bude tako do kraja januara i tokom Lige šampiona.

 

Pratite nas!