Na trenerskom debiju u Ligi šampiona, Bojana Popović je praktično uvela Budućnost u osminu finala - „plave” su u „Bemax areni” savladale Borusiju Dortmund 31:27 i pobjegle Njemicama i Podravki pet bodova, a Ramniku Vlčei čak sedam.

Rumunke, doduše, imaju još devet utakmica do kraja grupne faze, Hrvatice sedam, a večerašnji rivali po šest...

Meč je praktično riješen početkom 2. poluvremena, kada su u prvi plan iskočile dvije 18-godišnjakinje, Katarina Džaferović i Nađa Kadović.

Obje su po dva puta zatresle mrežu, po jednom su bile precizne najiskusnije Jovanka Radičević i Alison Pino, pa je sa pogotkom sjajnog desnog krila iz finiša 1. poluvremena zaokružena serija 7:0 za 21:15.

Borusija, koja je bila 11 minuta bez gola, nije se predala. Brzo je prišla na minus tri, da bi crnu seriju svog tima prekinula Džaferovićeva i pokazala da je definitivno probila tremu koja ju je mučila u 1. poluvremenu, kada je upisala četiri asistencije, ali se i pribojavala da šutne.

Gošće su na devet i po minuta prije kraja prišle na 24:22, ali se tada raspucala i Itana Grbić sa tri gola, posljednjih za 29:25 na tri minuta i 20 sekundi do kraja, stavila tačku na meč.

Ubrzo je Radičevićeva pogodila praznu mrežu, upisala se deveti put u listu strijelaca, pa je Bojana konačno mogla da odahne pored aut-linije...

BUDUĆNOST - BORUSIJA DORTMUND 31:27 (15:15)

Podgorica - „Bemax arena“. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Praštalo i Balvan (Bosna i Hercegovina). Sedmerci: Budućnost 3 (1), Borusija Dortmund 3 (2). Isključenja: Budućnost 8, Borusija Dortmund 4 minuta.

Budućnost: Atingre (četiri odbrane), Arenhart (osam odbrana), Radičević 10 (1), Gugač, Popović, Džaferović 3, G. Marsenić, Novović, A. Marsenić, Pino 5, Ramusović 1, Mehmedović 5, Kadović 2, Grbić 5, Vukčević.

Borusija Dortmund: Dajndam (sedmerac), Roh (sedam odbrana), Ten Holte (dvije odbrane), Grajsels 6 (2), Danijelson 3, Van Zajl, Smits 2, Abdula 1, Stokšleder 1, Gutijeres 1, Freriks 3, Dulfer 4, Van der Hejden 5, Rede 1, Blekman.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve