Do najvažnijeg meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj ostalo je manje od 24 časa.

„Lavovi” sjutra u 18 časova dočekuju Švedsku, a bodom bi napravili veliki korak ka petom uzastopnom učešću na kontinentalnim šampionatima, šestom ukupno.

Poraz bi napravio velike probleme i maltene im zatvorio vrata drugog velikog uzastopnog takmičenja.

- Ovo je meč odluke. Samo da uzmemo bod ili dva i mislim da je posao završen. Ako izgubimo, pa budemo tražili bodove u Švedskoj, to bi već bio teži put. Trebalo bi sve da damo za prvi meč - rekao je Nebojša Simić.

Golman Crne Gore je od 2012. do 2017. branio u švedskim klubovima Lund, Malme i Kristijanstad, a od tada je u njemačkom Melzungenu, gdje se često susrijeće sa igračima selekcije „tri krune”.

- Igrao sam sa nekima i protiv dosta njih, sada ih je mnogo u Njemačkoj. Tehnički su dobro potkovani i moramo od početka da nametnemeo pritisak, da uđemo malo oštrije u njih. Nadam se da će se onda predati, pa kod kuće pokušati da jure bodove. Veliki hendikep je što nema navijača, jer se zna da je kod nas uvijek paklena atmosfera i da nikome nije lako da igra. Ovako, kad je prazna hala, može da se desi da imate osjećaj kao da igrate ko zna gdje, a ne kod kuće - istakao je Simić.

Crna Gora je dva puta u osam međusobnih mečeva porazila Švedsku. U junu 2012, u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji, bilo je 20:18, a pet godina kasnije 28:24. Uz Vaska Ševaljevića i Nemanju Grbovića, oba ta meča je odigrao još samo Marko Lasica.

- Švedska nam nije nepoznanica, igrali smo nekoliko puta sa njom i vidjeli da možemo da joj pariramo. Ovaj put je, ipak, drugačije jer uz sebe nećemo imati publiku koja nam daje vjetar u leđa. Nije isto kad igrate pred pet hiljada navijača i kad u dvorani nema nikog. Tu smo u velikom hendikepu, ali uradićemo sve da nadoknadimo izostanak navijača - istakao je 32-godišnji Nikšićanin.