Budućnost je igrala više srcem, nego glavom, a Đer pokazao da je najbolji tim na svijetu, kazala je trener Bojana Popović nakon poraza (30:19) od mađarskog tima u prvom meču četvrtfinala DELO EHF Lige šampiona.

Đer je pokazao da je najbolji tim na svijetu. Igrao je dobro u svim fazama, a mi smo u 1. poluvremenu došli blizu nekoliko puta, ali nismo ispoštovali odbranu. Nismo poštovali loptu, bacili smo ih pet-šest i umjesto da u tranziciji kaznimo rivala, dozvoljavali smo mu rekontre“, kazala je Popović.

Legendarna rukometašica je naglasila da se tako ne može igrati protiv Đera.

 „Imale smo dobru energiju, ali možda je ponekad bilo i previše energije, a malo mozga. Mora više da se razmišlja, djevojke su šutirale bez gledanja u golmanke od prevelike želje da postignu gol. Ne smijemo sa tolikim respektom da igramo ni protiv koga, da dozvolimo sebi da ne razmišljamo. Razgovaraću sa djevojkama, u revanšu želimo da pokažemo da možemo bolje da igramo i borićemo se da budemo bolji“.

Bilo je vidljivo da je tužna, što je i priznala.

Tužna sam, jer je trebalo da pokažu više, da igraju više glavom, nego srcem. Mlade djevojke su mogle puno da nauče, da vide kako je igrati sa najboljim timom i steknu iskustvo za vrijeme koje dolaze. Ovaj poraz će biti dobar ako naučimo iz naših grešaka“, zaključila je Popović.

Srednji bek Itana Grbić kazala je da se „plave“ nijesu držale dogovora i taktike koju je pripremila trener Bojana Popović.

- Đer je zasluženo došao do pobjede, bile su mnogo bolje od nas. Znale smo protiv koga igramo, napravile dobar plan, ali nijesmo se držale taktike koju je pripremila trener Bojana Popović. To je i razlog ovolike razlike na kraju. U prvom poluvremenu smo se borile, bile u meču i imale dobar rezultat. Ali kada smo smanjivale zaostatak, Amandin Lejno je bila sjajna na golu rivala. U nastavku se desio pad u igri, napravile smo previše grešaka i na taj način se ne može igrati protiv Đera. Mogle smo da pružimo više iako smo igrale protiv najboljeg tima u Evropi. Imamo još jedna meč, nećemo se predavati i vjerujem da ćemo u revanšu pokazati koliko možemo – kazala je Grbić.

 

Pratite nas!