Uoči pauze u Ligi šampiona (nakon tri odigrana kola) utisci se polako sumiraju. U četiri grupe su četiri neporažena tima, dva sa besprekornim rekordom i maksimalnih šest bodova.

Đer je samouvjeren. Do pobjeda je aktuelni šampion dolazio sa prosječnom razlikom od 16,3 gola. Imaju najbolji napad - 114, uz samo 65 primljenih golova.

Zanimljivo da tri preostala tima u grupi D imaju negativnu gol razliku, najmanje minus 10! Mađarski tim sa skupom velikih i skupih zvijezda, sa našom reprezentativkom Katarinom Bulatović, nema najboljeg strijelca u TOP 5, što ne čudi. Treneru nije jednostavno da podijeli minutažu...

Brest je isporučio iznenađujući kvalitet u C grupi, u jakoj konkurenciji (Budućnost, Valčea i Bitighajm) na dobrom je putu (kao i Đer) da naredne sedmice obezbijedi prolaz u glavnu rundu. Njihov dobar napad (107) obećava puno.

Još dvije ekipe se mogu pohvaliti neporaženim statusom. Savršen niz Mecu i Bukureštu pokvarili su Vajpers i Rostov. Mec je vodio u Norveškoj osam golova razlike (3. kolo), na kraju je, ipak, morao da se zadovolji sa remijem (38:38). Vicešampion Rumunije i Rostov odigrali su 23:23 u derbiju 2. kola.

Da li je Rostov u krizi, šta se događa sa šampionom Rusije? Jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja u posljednje dvije utakmice osvojio je bod (poraz od Esbjerga 31:26, remi sa Bukureštom).

Ekipa Ambrosa Martina bila je u Danskoj bez Ane Vjahireve (12 golova postigla u Bukureštu), ali tim takvog kvaliteta ne mora da se oslanja samo na jednu igračicu da bi ostvario trijumf.

Stabilnost koju pokazuju ekipe koje trenira slavni španski stručnjak, izostala je u oba posljednja meča. Srušila se odbrana, ali raspored im ide od ruke - kod kuće dočekuje dva najopasnija protivnika.

Nešto o ekipi za koju nastupaju crnogorske reprezentativke Andrea Klikovac i Itana Grbić: Bukurešt je lider B grupe, najmanje  zahvaljujući Nori Mork i Kristini Neagu, koje se oporavljaju od povreda.

Možda i nemaju kreativnost u napadu, iako su postigle 35 golova u duelu sa Lublinom, ali odbrana je ta koja ih je vratila na put.

Bukurešt je primio 64 gola, jedan manje od Đera, nikad nije dozvolio protivniku da postigne više od 23. Ako se Neagu vrati i ako se Andrea Lekić sačuva ovaj tim bi moga da bude potencijalna opasnost.

Budućnost?

Provjereni sistem je ušao u brzinu, nakon gubitka bodova od Bresta u Podgorici, šampionu Crne Gore se vratio optimizam sa četir boda iz duela sa Bitighajmom i Valčeom.

Odbrana i samo odbrana Budućnost može da približi cilju. Imaju igračice za to, imaju i karakter, a i snagu stručnog štaba koji je poslije pobjede (3. kolo) protiv šampiona Rumunije, bio ponosan na igračice.

Rukometašice Budućnosti postigle su 85 golova, primile 77. Prosjek u defanzivi kvari poraz od Bresta u kojem su dozvolile rivalkama da dođu do nevjerovatnih 35 golova...

Pratite nas!