Upečatljiva slika iz Đera, u nedjelju nakon remija sa Brestom, dok je Katarina Bulatović sa saigračicama pozdravljala navijače, stigla je iz prvog reda: „Kaća, Kaća, Montenegro, vaterpolo, bronzana medalja“!

Našu reprezentativku obradovala je vijest iz Budimpešte.

- Bravo i svaka čast za naše vaterpoliste. Skromno, tiho, bez velikih obećanja su otišli, a vratili se medaljom. Treće mjesto je kao prvo.Trebala je jaka psiha, nakon toliko puta što su gubili meč za treće mjesto, da dobiju Hrvatsku. Kao da su finale igrali. Došli su do velikog uspjeha, posebno i zbog toga u kakvom su sastavu igrali. Znamo kako je i nama bilo kada su se povukle Maja i Bojana.

Počeli smo razgovor sa Kaćom o vaterpolu, nastavili o rukometu - reprezentaciji. Crna Gora će 20. marta u Podgorici, prvi meč kvalifikacija za odlazak na OI, odigrati sa Norveškom.

- Biće dobra utakmica. Posebno što Norveška dolazi u jačem sastavu, puno jačem nego na Svjetskom prvenstvu. Mislim da će im samo nedostajati Nora Mork, ali će biti jači za druga dva beka. Kristijansen igra odlično, tu je i Amanda Kurtović. Mislim da su negdje i u šoku što turnir ne igraju kod kuće, ali, eto, kod nas je, srećom. Vidim da i one očekuju tešku utakmicu.

I punu dvoranu?

- Tu ću da zastanem, malo. Gledala sam Budućnost i Savehof, u početku sam imala osjećaj kao da igraju u gostima, iako je nova dvorana prelijepa. Bilo je malo čudno. Ali, vjerujem, očekujem da ćemo u ,,Morači“ imati veću podršku. Znamo svi koliki je ulog i znamo da svi žele da nas vide na OI. I ovom prilikom želim da ih pozovem da se vrate u dvoranu. Reprezentacija i Budućnost zaslužuju punu dvoranu. Smatram i da  mlade djevojke zaslužuju takav ambijent. I sad se naježim kada pomislim na sve one utakmice koje smo igrali pred punim tribinama. Vjerujem da će se navijači vratiti i da će podržati Budućnost i reprezentaciju. Ako je ko zaslužio, poslije svih ovih godina i medalja, punu dvoranu, to smo mi. Smatram da treba više da se poštuje sve ono što smo uradili. Želim da vjerujem da je ovo bio samo mali odmor od rukometa i da će nam navijači u martu pomoći.

Ono što je trenutno u fokusu je subotnji derbi 2. kola glavne runde Lige šampiona Đer-Budućnost.

Aktuelni šampion je u kontra ritmu. Poraz u domaćem prvenstvu od Šiofoka i remi sa Brestom, na startu LŠ, nijesu bili prijatni.

- Uzdrmala nas je utakmica u Šiofoku, bukvalno nijesmo znali gdje smo. U periodu od šest, sedam minuta domaćin je stigao do sedam golova prednosti. Bilo je nemoguće da se ovakva razlika stigne. Sa Brestom smo imali loš početak, u glavama je, vjerovatno, bio Šiofok. Počeli smo utakmicu u neobičnom sastavu i odbranom koja nije odbrana broj 1. Ali, na kraju to je bila odluka trenera, a naše je bilo da ispoštujemo. Brest se super snašao na našu odbanu... I golmani su se stopili, možda su i neku loptu mogli da brane, ali sigurno je njima najteže. Vjerujem da će sve ovo da prođe, jer je Đer ekipa sa vrhunskim igračicama.

Budućnost stiže sjutra u Đer. A Đer će u pripremu za derbi, vjerovatno, kao i do sada, stvari slagati u svom dvorištu.

- Priprema za meč je malo drugačija. Ne gledamo toliko rivala. Mislim da ćemo odgledati samo jedan DVD pred meč. Očekujem dobru utakmicu, u punoj dvorani, a vjerujem u naše bolje izdanje. Prvo želimo da dođemo do dobre igre, a onda i do prvih bodova.

Dva tima se odlično poznaju.

- Nema tu nekih iznenađenja. Nama je najbitnije da otvorimo utakmicu dobrom odbranom. U napadu imamo dosta pojedinaca koju mogu utakmicu da riješe. Mislim da Budućnost igra super. Bez problema su djevojke došle do pobjede sa Savehofom, a i u boljem su psihičkom raspoloženju od nas. Podijediće tim koji bude raspoloženiji.

Kaća smatra da bi faktor navijači mogli da im pomognu, ali ne i da previše odmognu njenom bivšem klubu.

- Ljepše je igrati pred punim tribinama. Navijači prave ambijent u kojem se super osjećamo, ali i protivnik. Možda smo u maloj prednosti, ali igračice Budućnosti su iskusne, igrale su toliko puta ovdje, tako da sve to u subotu neće biti ništa novo za njih.  

 

 

 

 

Pratite nas!