Budućnost Bemax počinje sezonu koja će biti izazovna, nakon brojnih promjena i podmlađivanja sastava, a cilj je plasman u drugu fazu DELO EHF Lige šampiona, kaže srednji bek Matea Pletikosić uoči početka nove sezone i premijernog meča u subotu protiv Podravke u Koprivnici.

U premijernom meču 26. sezone u elitnom klupskom takmičenju, izabranice Bojane Popović će u Koprivnici odmjeriti snage protiv Podravke.

U novu sezonu, dvostruki šampion Evrope ulazi sa novim imenom, nakon što je Bemax postao generalni sponzor kluba, ali i gotovo u potpunosti izmijenjenim sastavom, nakon odlaska nekoliko igračica koje su bili nosioci igre i angažovanja mlađih igračica koje zajedno sa crnogorskim reprezentativkama, čine temelj nove Budućnosti.

Kao pojačanja stigle su Matea Pletikosić, Ilda Kepić, Ivana Mitrović, Anastasija Babović, Bruna Zrnić i Nataša Ćorović, prvom timu je priključeno nekoliko igračica iz juniorskog sastava, pa će nastup u Ligi šampiona biti veliki izazov za mladi sastav na čelu sa kapitenkom Tatjanom Brnović.

 Veoma sam srećna što sam se vratila i što sam ponovo u Budućnosti, nije bilo problema da se uklopim. To se pokazalo i tokom boravka u Ljubljani, gdje smo trenirale i odigrale kontrolni meč sa Krimom. Ovo je sezona koja će biti veoma izazovna, ekipa je veoma mlada, nemamo veliko iskustvo, jer smo Tatjana Brnović i ja među najiskusnijima, odnosno sa najdužim stažom u Ligi šampiona. Nadam se ćemo pokazati da smo se dobro pripremile, da ćemo do kraja ostati borbene i fokusirane, te poštovati dogovore. Znamo što je naš cilj, a to je plasman u drugu fazu Lige šampiona, iako smo svjesne da još nijesmo uigrane, jer nijesmo imale dovoljno kontrolnih utakmica u pripremnom periodu. To je, međutim, problem koji Budućnost ima posljednjih sezona, pa vjerujem da ćemo graditi igru kroz utakmice. Podravka ima svoje slabosti i vjerujem da to možemo da iskoristimo – kazala je srednji bek Matea Pletikosić.

Rivali u grupi A osim Podravke, biće Brest, FTC, CSM Bukurešt, Borusija Dortmund, Rostov Don i Esbjerg.

Dva prvoplasirana tima iz dvije grupe preliminarne runde izboriće direktan plasman u četvrtfinale.

Ekipe plasirane od 3. do 6. mjesta, kroz plej-of rundu, boriće se za prolaz u četvrtfinale.

- Pred nama je veliki izazov i početak nove sezone u Ligi šampiona. Imale smo duge pripreme tokom kojih nijesmo imale mnogo kontrolnih mečeva, jer smo igrale samo protiv Krima i muških ekipa iz Crne Gore. Trebalo nam je još malo vremena da se uigramo, jer imamo novih igračica, ali mogu da kažem da igramo dobar rukomet, borićemo se sa željom da se predstavimo u najboljem svjetlu. Želimo da pružimo maksimum u svakom meču, cilj će uvijek biti da osvojimo dva boda i sa takvim pristupom dočekujemo svakog protivnika. S nestrpljenjem očekujemo premijerni meč u novoj sezoni koji nas očekuje u Koprivnici, a koji je veoma važan u borbi za plasman u drugu fazu. Dobro smo se spremile, želimo da igramo našu igru i vjerujem da će to donijeti dobar rezultat – kazala je desni bek Valerija Maslova.

Duel Podravka – Budućnost igra se u subotu u 18 sati u dvorani „Fran Galović“ u Koprivnici.

Pratite nas!