Prva dva meča u novoj sezoni DELO EHF Lige šampiona imaju veliki značaj za Budućnost Bemax, pa je cilj pružiti maksimum na premijeri protiv Podravke, u želji da se ostvari važna pobjeda u borbi za plasman u drugu fazu, kaže trener Bojana Popović uoči gostovanja (subota, 18 sati) hrvatskom timu u prvom kolu grupe A.

Podravka je kao i Budućnost Bemax pretrpjela velike promjene u sastavu, ali se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi sa odličnim pojedincima, što će predstavljati veliki izazov za njene izabranice, ističe Popović.

- S nestrpljenjem smo očekivale početak Lige šampiona, iako je jasno da se kroz to takmičenje ne možemo uigravati. Nemamo kvalitet da kroz Ligu šampiona možemo da se uigravamo, ali ne možemo nazad, jer kreću utakmice nakon završetka pripremnog perioda. Djevojke su pune dobre energije, na prve dvije utakmice treba da vidimo na kojem smo nivou forme. Najvažnije je da budemo rasterećeni i bez prevelikih očekivanja, većina igračica nikada nije nastupalo u Ligi šampiona, tako da je za njih ovo veliki izazov i vjerujem da neće biti ni euforije, ni straha, koji bi mogao da poremeti način igre - kaže Popović.

Rivali u grupi A osim Podravke, biće Brest, FTC, CSM Bukurešt, Borusija Dortmund, Rostov Don i Esbjerg.

Dva prvoplasirana tima iz dvije grupe preliminarne runde izboriće direktan plasman u četvrtfinale.

Ekipe plasirane od 3. do 6. mjesta, kroz plej-of rundu, boriće se za prolaz u četvrtfinale.

Upravo bi prva dva meča u grupi protiv Podravke u Koprivnici i Borusije u Podgorici, mogla da odrede put Budućnosti Bemax u 26. sezoni u elitnom klupskom takmičenju i šanse da se izbori plasman u nokaut fazu.

- Uvijek je važno dobro krenuti, u veoma jakoj grupi u kojoj se nalazimo, možda su prva dva meča i najlakša. Ali jasno je da ne možemo te protivnike ocijeniti lakim, kao ni bilo koga drugog, želimo da imamo maksimalan pristup, da probamo da pružimo maksimum i da vidimo za koliko će to biti dovoljno. Bilo bi mi drago da djevojke uživaju u svakom meču i da ne osjećaju pritisak. Međutim, svi se bavimo sportom jer imamo određene ciljeve koje želimo da ostvarimo. I kada imamo određene ciljeve, nastojimo da do njega dođemo bez pritiska, kako to ne bi „ubilo“ igračice. Sada je to naročito izraženo, ali kada krenu utakmice realno je očekivati i pritisak, koji vjerujem, neće biti na tom nivou da ih sputa da prikažu dobro izdanje. S jedne strane, biće lakše ove sezone, ali takođe, možda i nije baš tako. Kada trener ima kvalitetniji sastav, onda je lakše jer zna što može da očekuje od svake igračice pojedinačno i lakše vuče poteze. Mi smo kratko na okupu u ovom sastavu, djevojke nemaju dovoljno iskustva u Ligi šampiona, pa je stručnom štabu za nijansu teže.

Budućnost Bemax i Podravka bili su rivali i prošle sezone, a oba tima upisala su pobjede pred svojim navijačima - hrvatski tim je u septembru prošle godine slavio 29:26, dok su se naše djevojke revanširale (33:26) u februaru ove godine.

- Podravka je takođe, pretrpjela velike promjene u sastavu i imamo neke smjernice njihove igre nakon kontrolnih utakmica koje su odigrali u pripremnom periodu. Izuzetno kvalitetna ekipa sa odličnim pojedincima, ali su i one u fazi uigravanja, tako da ćemo na samom meču vidjeti kako će se odvijati situacija. Idemo hrabro kao i prošle sezone, da damo sve od sebe, pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno - zaključila je Popović.

Duel Podravka - Budućnost igra se u subotu u 18 sati u dvorani „Fran Galović“ u Koprivnici.