Tek je prošlo pet od 14 kola Lige šampiona za rukometašice, a već je jasno da će podmlađeni, neiskusni tim prekinuti sjajan niz Budućnost Bemaxa, koja je 10 godina zaredom bila među osam najboljih ekipa Evrope.

Izabranice Bojane Popović su doživjele i peti poraz, jer su u Bukureštu izgubile od domaćeg ĆSM-a 30:22.

Kristina Neagu i drugarice su furiozno počele meč i već u 15. minutu, nakon dva vezana gola Elizabet Omoregi, povela čak 10:3.

"Plave" su sa dva gola Ivone Pavićević, te po jednim Tatjane Brnović, Matee Pletikosić i Valerije Maslove, prišle na 10:8 i do starta 2. poluvremena se održavale na četiri gola minusa.

Nažalost, velika razlika u kvalitetu i iskustvu je morala da dođe do izražaja, pa je rumunski tim povećavao razliku do rekordnih plus devet (25:16) u 50. minutu, koje je donijela jedna od četiri bivše igračice Budućnosti u ekipi Adrijana Vasilea, Barbara Lazović.

Do kraja grupne faze je još devet kola, ali je sada već svima jasno da je potrebno da se dogodi čudo da Budućnost dođe bar do 6. mjesta u grupi A, samim tim i plasmana u osminu finala.

Sada bi cilj trebalo da bude da se pretekne Podravka, čime bi dvostruki prvak Evrope izbjegao začelje...

Dobra stvar je što su u glavnom gradu Rumunije šansu dobile sestre Kadovića, golmanka Jovana i lijevo krilo Nađa, koje su pokazale da su budućnost kluba. Igrala je i mlada Hrvatica Bruna Zrnić, ali je bilo očigledno da je pod tremom.

Pletikosićeva je bila najefikasnija sa pet golova (sedmerci 3-3), četiri je dala Maslova, po tri Pavićevićeva, Brnovićeva i Ivana Mitrović, dva Nina Bulatović, a upisale su se i Nađa Kadović i Ilda Kepić.

ĆSM je predvodila Neagu sa šest pogodaka, po jednom su precizne bile Andrea Klikovac i Ema Ramusović.

Pratite nas!